Ελλάδα

ΥΠΠΟΑ: Βάζει «φρένο» σε εκδηλώσεις με πολιτιστικούς οργανισμούς από τη Ρωσία

ΥΠΠΟΑ: Βάζει «φρένο» σε εκδηλώσεις με πολιτιστικούς οργανισμούς από τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία - Siountri School

ΥΠΠΟΑ: Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στα social media ότι «παγώνει» κάθε συνεργασία ή εκδήλωση με πολιτιστικούς οργανισμούς από τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή που οι μεγαλύτερες όπερες και ορχήστρες ακυρώνουν συνεργασίες με τη Ρωσία λόγω της εισβολής που ανακοίνωσε ο  Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, το υπουργείο Πολιτισμού  μέσω ανάρτησης στα social media ανέφερε ότι «παγώνει» κάθε συνεργασία ή εκδήλωση με πολιτιστικούς οργανισμούς από τη Ρωσία κάνοντας μια συμβολική κίνηση υποστήριξης στον ουκρανικό λαό. Μάλιστα η πρώτη ακύρωση αφορά στα Μπαλέτα Μπολσόι.

Ειδικότερα ανακοινώθηκε: Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, έδωσε σήμερα οδηγίες να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς. Σημειώνεται ότι η ήδη αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Όπερας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ακυρώνεται, όπως και η μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron – The Athens Concert Hall .

ΥΠΠΟΑ: Ακολουθεί η  ανάρτηση

Το γεγονός ότι έφτασε στο σημείο να ακυρώσει ακόμα και την παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κόσμου

Το hashtag βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των trend στη χώρα μας με τους πολίτες να αφήνουν σχόλια και να επιτίθενται κατά της σκοταδιστικής απόφασης. Ορισμένα από αυτά είναι:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments