Αυτοκίνητο

Mercedes-Benz GLA: Ανανέωση με ουσία!

Mercedes-Benz GLA: Ανανέωση με ουσία!
Με οπτικές και εξοπλιστικές ανανεώσεις προσφέρεται και στην ελληνική αγορά η Mercedes-Benz GLA.

Η Mercedes-Benz χωρίς να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της έβαλε στο σχεδιαστήριο της για μια εκτεταμένη – οπτική και εξοπλιστική – ανανέωση το επιτυχημένο εμπορικά της GLA. Το κόμπακτ SUV μοντέλο της, που τρέχει στην αγορά με ιδιαίτερη εμπορική απήχηση, πλέον προσφέρεται με αρκετές ενισχύσεις, τόσο στον εξοπλιστικό του τομέα όσο και στην εμφάνιση.

Για παράδειγμα, στην εξωτερική του εμφάνιση, το νέο μοντέλο θα φέρει προβολείς LED με θερμοκρασία χρώματος που προσομοιάζει το φως της ημέρας αντί για τους προηγούμενους προβολείς bi-xenon . Αλλαγές υπάρχουν και στο σαλόνι του, με νέες επενδύσεις καθισμάτων και χρωμιωμένα χειριστήρια.

Τα χειριστήρια ρύθμισης των ηλεκτρικών καθισμάτων στις πόρτες απέκτησαν μικρές αλλά εντυπωσιακές λεπτομέρειες όπου λάμπουν πλέον σε ασημί χρώμιο – ενώ ο αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα περιβάλλεται τώρα από ένα πλαίσιο χρωμίου.

Επίσης, η οθόνη των πολυμέσων 20,3 εκατοστών είναι ιδιαίτερα ευανάγνωστη. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει μοτέρ ντίζελ και βενζίνης. Το μικρότερο μοτέρ αφορά την πετρελαιοκίνητη GLA 180 d με ισχύ 109 ίππων και εκπομπές CO2 από 103 γραμμάρια το χιλιόμετρο μέχρι την κορυφαία AMG GLA 45 4MATIC των 381 ίππων.

Στις τετρακίνητες εκδόσεις, ξεχωρίζει η GLA 220 4MATIC με ισχύ 184 ίππους. Η Mercedes-AMG βελτίωσε και την GLA 45 4MATIC τόσο οπτικά όσο και τεχνολογικά. Χάρη στις παρεμβάσεις της σε καίρια σημεία, όπως ότι τοποθετήθηκε πιο λεπτή αεροτομή οροφής, μειώθηκε η αεροδυναμική αντίσταση του μοντέλου και ο συντελεστής cd των 0,33 είναι χαμηλότερος σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC είναι το αεροδυναμικό σχήμα του με την μπροστινή ποδιά να φέρειακόμη πιο δυναμικό σχήμα, νέες γρίλιες εισαγωγής αέρα, μπροστινό splitter σε ασημί χρώμιο και flics σε γυαλιστερό μαύρο.

Οι προαιρετικές ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων διατίθενται σε δύο επιλογές χρωμάτων ενώ η νέα λεπτή αεροτομή οροφής, η οποία βελτιώνει τη δυναμική οδήγησης της νέας GLA 45 4MATIC. Στον εξοπλισμό της GLA ξεχωρίζει το σύστημα «Active Brake Assist» (Ενεργητική υποβοήθηση πέδησης) που προειδοποιεί τον οδηγό όταν δεν υπάρχει επαρκής απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και, εάν χρειάζεται, επιβραδύνει το αυτοκίνητο ανάλογα με την περίπτωση αλλά και το σύστημα «Attention Assist»που ανιχνεύει χαρακτηριστικά σημάδια υπνηλίας του οδηγού. Η ανανεωμένη Mercedes GLA κοστίζει από 27.850 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments