Lifestyle

Μάικλ Τζάκσον: 12 χρόνια από το θάνατό του

Μάικλ Τζάκσον: 12 χρόνια από το θάνατό του
Μάικλ Τζάκσον: Με τη χαρακτηριστική φωνή του κατάφερε να κερδίσει 13 Μουσικά Βραβεία Grammy.

Στις 25 Ιουνίου 2009, η παγκόσμια μουσική σκηνή έγινε φτωχότερη καθώς έφυγε από τη ζωή ο Μάικλ Τζάκσον, ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Ο Βασιλιάς της Ποπ, με τη χαρακτηριστική φωνή του και το απαράμιλλο ταλέντο στο χορό, κατάφερε να κερδίσει 13 Μουσικά Βραβεία Grammy, ενώ υπολογίζεται ότι πούλησε συνολικά 750 εκατομμύρια δίσκους.

Πιο συγκεκριμένα, με τη χαρακτηριστική φωνή του και το απαράμιλλο ταλέντο στο χορό, κατάφερε να κερδίσει 13 Μουσικά Βραβεία Grammy, ενώ υπολογίζεται ότι πούλησε συνολικά 750 εκατομμύρια δίσκους. Υπήρξε μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη ο οποίος σε ηλικία 6 ετών άρχιζε να γίνεται διάσημος μη μπορώντας στη συνέχεια, όπως φάνηκε να το διαχειριστεί.

Λίγα λόγια για τον θρύλο

Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1958 και έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα 25 Ιουνίου του 2009. Η οικογένειά του αρκετά φτωχή. Ο πατέρας του ήταν μεταλλωρύχος και η μητέρα του υπάλληλος σε κατάστημα. Ήταν το έβδομο από τα 9 παιδιά της οικογένειας, με τα μεγαλύτερα αδέρφια του να ασχολούνται με την μουσική. Όπως προαναφέραμε ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον δεν έζησε παιδικά χρόνια όπως άλλα παιδιά της ηλικίας του. Από τότε που η δημοσιότητα χτύπησε την πόρτα των Τζάκσον και τα φώτα “έκαιγαν” το μωρουδίστικο προσωπό του ξεκίνησαν και οι εμμονές του.

Η διαμονή σε ξενοδοχεία με τα μεγαλύτερα αδέρφιά του που είχαν άλλες ανάγκες, η υπερβολική προβολή, τα ασυνήθιστα ωράρια για ένα παιδί όλα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία της ζωής του. Το πρώτο του σόλο άλμπουμ ήρθε όταν ήταν 14 ετών. Το 1979 θα κυκλοφορήσει το 2ο, ενώ το 1982, το άλμπουμ «Thriller» θα σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων. Θα ακολουθήσουν το «Bad» και το «Dangerous». Ο Μάικλ θα αγοράσει μια έπαυλη, στο πρότυπο του Έλβις Πρίσλει και θα την ονομάσει «Neverland». Το όνομα της προέκυψε από τον αγαπημένο του ήρωα, τον Πίτερ Παν, ενός παιδιού που δεν μεγαλώνει ποτέ. Μα ο Τζάκσον δεν κατάφερε ποτέ να μεγαλώσει με φυσιολογικό τρόπο.

Όταν η όψη του άρχισε να αλλάζει

Η αναγνωρισιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο δημιούργησε αρκετές φοβίες στον Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος κλεινόταν όλο και περισσότερο στον εαυτό του. Η όψη του άρχιζε σιγά σιγά να αλλάζει. Γινόταν λευκός και η μύτη του όλο και πιο λεπτή. Ο ίδιος αρνιόταν πως έκανε επεμβάσεις, εκτός από την μύτη, και υποστήριζε ότι έπασχε από λευκοδερμία. Πολλοί του καταλόγισαν αλαζονεία ή πως αισθανόταν ντροπή για την καταγωγή του. Το πιο πιθανό είναι πως ήθελε να ξεφύγει από τον εαυτό του.

Τον περασμένο Απρίλιο η εφημερίδα Mirror έφερε στη δημοσιότητα συγκλονιστικά στοιχεία από τη νεκροψία του “βασιλιά της ποπ”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μάικλ Τζάκσον, είχε ένα περίεργο μαύρο τατουάζ ψηλά στο μέτωπό του προκειμένου να κρύβει τις περούκες που φορούσε. Το σώμα του είχε καταστραφεί από τις χειρουργικές επεμβάσεις, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τη μάχη που έδινε με την ανορεξία.

Τα προβλήματα υγείας

Οι γοφοί, οι μηροί και οι ώμοι του ήταν καλυμμένοι με σημάδια από ενέσεις, που πιστεύεται ότι ήταν παυσίπονες, ενώ στα χείλη και τα φρύδια του είχε κάνει τατουάζ για να έχουν χρώμα. Το σώμα του ήταν γεμάτο μελανιές. Συγκεκριμένα γόνατά του και οι κνήμες του ήταν γεμάτα μώλωπες, ενώ είχε κάποιες αμυχές στην πλάτη του που υποδήλωναν ότι πρόσφατα είχε πέσει.

Υπήρχαν επίσης διάφορες περιοχές στο σώμα του με ανοιχτό και σκούρο δέρμα υποδεικνύοντας ότι είχε λεύκη. Ο ιατροδικαστής βρήκε επίσης ότι τα μαύρα μαλλιά του ήταν μία κολλημένη περούκα στο κεφάλι του, καθώς ήταν καραφλός.

«Ήταν μόνο δέρμα και κόκαλα, τα μαλλιά του είχαν πέσει και δεν έτρωγε τίποτα εκτός από χάπια όταν πέθανε. Το κορμί του ήταν γεμάτο σημάδια από ενέσεις και είχε παραμορφωθεί από τις πλαστικές επεμβάσεις», δήλωνε πηγή από το περιβάλλον του τραγουδιστή στην εφημερίδα.  Οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση το 1993 από έναν 13χρονο έφεραν τα πάνω κάτω στη ζωή του καλλιτέχνη. Η υπόθεση τελείωσε με συμβιβασμό. Ο τραγουδιστής συμφώνησε να καταβάλει 23,3 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιπροσώπευε μόλις ένα κλάσμα της περιουσίας του που τότε υπολογιζόταν στα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Ένας γάμος, ένα σκάνδαλο και η δικαστική διαμάχη

Το 1994, προς γενική κατάπληξη, ο Τζάκσον παντρεύτηκε την κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ, Λίζα Μαρί και μετά το διαζύγιό του με την Πρίσλεϊ παντρεύτηκε μια Αυστραλή νοσοκόμα, την Ντέμπι Ρόου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Πρινς Μάικλ Τζούνιορ και την Πάρις Μάικλ Κάθριν. Το 2002 και ενώ είχε ήδη χωρίσει με τη Ρόου απέκτησε άλλο ένα παιδί, τον Πρινς Μάικλ Β΄, από παρένθετη μητέρα. Το 2003 προκάλεσε σκάνδαλο όταν παραδέχτηκε σε βρετανικό ντοκιμαντέρ ότι του αρέσει να κοιμάται αθώα, με μικρά αγόρια.

Η δικαστική διαμάχη στην οποία ενεπλάκη κατέστρεψε την εικόνα του μολονότι τελικά απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, τον Ιούνιο του 2005. Στα 51 του χρόνια υπέκυψε σε αυτό που για δεκαετίες ξόρκιζε με εγχειρήσεις, θεραπείες και ψεύτικους κόσμους. Τον θάνατο. Η οικογένεια του δήλωσε πως για όλα φταίνε κάποιοι τσαρλατάνοι γιατροί. Η ψυχιατρική πλευρά αυτής της ζωής είναι ανατριχιαστική.

Όταν ο μύθος άρχισε να ξεφτύζει

Έστησε μία Disney Land μέσα στο κτήμα του, που την ονόμασε η γη του πουθενά. Εκεί κλείστηκε για να αποφύγει τις φοβίες του. Κατηγορήθηκε για παιδοφιλία και για παιδεραστία. Σύρθηκε στα δικαστήρια. Ξόδεψε αμύθητα ποσά για να «κατευνάσει» την οργή των κατηγόρων του. Τελικά από την «ομολογία» ενός παιδιού ο μύθος άρχισε να ξεφτίζει.

Ήδη τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ήταν μη αναστρέψιμα. Η καρδιά πρόδωσε το μεγάλο αστέρι της ποπ μουσικής, τον Αμερικανό τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον, λίγες ημέρες πριν επιστρέψει στο αγαπημένο του κοινό με σειρά συναυλιών που είχε προγραμματίσει από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Ο θάνατος ενός θρύλου

Ήταν στις 25 Ιουνίου 2009. Ο θάνατος του τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, δήλωνε εκπρόσωπος του ιατροδικαστικού ινστιτούτου του Λος Αντζελες. Ο Τζάκσον ετοίμαζε τη μεγάλη επιστροφή στο αγαπημένο του κοινό, η οποία θα γινόταν στο Λονδίνο στις 13 Ιουλίου 2009.

Οι παραστάσεις του θα ολοκληρώνονταν τον Μάρτιο του 2010 και όλα τα εισιτήρια για τις εμφανίσεις του είχαν εξαντληθεί από τον Μάρτιο. Από το 2005, όταν απαλλάχθηκε από την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου, ζούσε απομονωμένος. Το τετράωρο ντοκιμάντερ που κυκλοφόρησε το 2019, με τίτλο «Leaving Neverland», προκάλεσε σάλο και έπληξε ανεπανόρθωτα την ήδη επιβεβαρυμένη εικόνα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments