Πολιτισμός

Οι ταινίες της εβδομάδας (23/11-29/11): Καζαντζάκης εναντίον Robert Pattinson (vids)

Οι ταινίες της εβδομάδας (23/11-29/11): Καζαντζάκης εναντίον Robert Pattinson (vids)
Ο Καζαντζάκης του Γιάννη Σμαραγδή έρχεται αντιμέτωπος με τον Robert Pattinson, στις ταινίες αυτής της εβδομάδας.

Ο Καζαντζάκης, το "κύκνειο άσμα" της υποκριτικής του Στάθη Ψάλτη σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή είναι η ελληνική πρόταση από τις ταινίες της εβδομάδας που βγαίνουν στις σκοτεινές αίθουσες με το "Good Time" των Josh και Benny Safdie να κυριαρχεί καθώς ο Robert Pattinson βρέθηκε στην Αθήνα για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Καζαντάζκης

Η ταινία περιγράφει την πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας.

Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αυτοβιογραφία του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, «Αναφορά στον Γκρέκο», ενώ συναντάμε τον Στάθη Ψάλτη στον τελευταίο κινηματογραφικό του ρόλο.

Παραγωγή: Ελένη Σμαραγδή, Αλέξανδρος Σμαραγδής, Βενσάν ΜισόντΣκηνοθεσία: Γιάννης ΣμαραγδήςΣενάριο: Γιάννης ΣμαραγδήςΦωτογραφία: Αρις ΣταύρουΜοντάζ: Στέλλα ΦιλιπποπούλουΜουσική: Μίνως ΜάτσαςΠρωταγωνιστούν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Στάθης Ψάλτης, Ζέτα Δούκα, Αλέξανδρος Κολλάτος, Αργύρης Ξάφης, Μαρία ΣκουλάΔιάρκεια: 120 λεπτάΔιανομή: Audiovisual

Good Time

Μετά το πολλά υποσχόμενο «Heaven Knows What», το ανερχόμενο δίδυμο της ανεξάρτητης αμερικάνικης κινηματογραφικής σκηνής, Josh και Benny Safdie επιστρέφουν στους κακόφημους δρόμους της Νέας Υόρκης με το Good Time, μία αγωνιώδη περιπέτεια.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μία πρόχειρα στημένη ληστεία που πάει στραβά. Ο απεγνωσμένος και έτοιμος για όλα Connie, έχει ελάχιστο χρόνο για να σώσει τον αδελφό του Nick από τη φυλακή. Μέσα μία νύχτα ποτισμένη με αδρεναλίνη, ο παράτολμός Connie κατρακυλά χωρίς τέλος σε πράξεις βίας και πανικού με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης. Ο χρόνος μετράει σε βάρος του αδελφού του, αλλά και του ίδιου, καθώς οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή.

Παραγωγή: Σεμπαστιάν Μπέαρ-ΜακΚλάρντ, Οσκαρ Μπόισον, Τέρι Ντούγκας, Πάρις Κασιδόκωστας ΛάτσηςΣκηνοθεσία: Μπεν Σάφντι, Τζος ΣάφντιΣενάριο: Τζος Σάφντι, Ρόναλντ ΜπρονστάινΦωτογραφία: Σον Πράις ΓουίλιαμςΜοντάζ: Μπεν Σάφντι, Ρόναλντ ΜπρονστάινΜουσική: Oneohtrix Point NeverΠρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπεν Σάφντι, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Μπαρκάντ Αμπντί, Μπάντι ΝτιούρεςΔιάρκεια: 99 λεπτάΔιανομή: Feelgood Entertainment

Χωρίς Διέξοδο

Ανθρωποκυνηγητά και αυτοκινητοκαταδιώξεις σε χωριά και λεωφόρους της Βεστφαλίας, συρραμμένα όπως-όπως σε σενάριο και με γνωστούς σταρ ως κράχτες. Αυτό είναι το "Χωρίς διέξοδο", μία ταινία δράσης σε σκηνοθεσία του Βρετανού δημιουργού Eran Creevy και σενάριο του ίδιου και του F. Scott Frazier.

Ο Κέισι και η Τζούλιετ είναι δύο νεαροί Αμερικάνοι που ταξιδεύουν με ένα σακίδιο για να γνωρίσουν την Ευρώπη. Όταν η Τζούλιετ ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια ο Κέισι αποφασίζει να ληστέψει έναν Γερμανό γκάγκστερ προκειμένου να πληρώσει την θεραπεία της αγαπημένης του. Η επιχείρηση του όμως βγαίνει εκτός σχεδίου και ο Κέισι τώρα θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν ιλιγγιώδη αγώνα δρόμου προκειμένου να φτάσει στην Τζούλιετ πριν την γερμανική μαφία.

Παραγωγή: Τζόελ Σίλβερ, Μπουν Πουχ, Ρόρι Αϊτκεν. Μπράιαν Κάβανο-Τζόουνς, Ντάνιελ ΧέτζερΣκηνοθεσία: Εραν ΚρίβιΣενάριο: Φ. Σκοτ Φρέιζερ, Εραν ΚρίβιΦωτογραφία: Εντ ΓουάιλντΜοντάζ: Κρις ΤζιλΜουσική: Ιλαν ΕσκέριΠρωταγωνιστούν: Νίκολας Χουλτ, Φελίσιτι Τζόουνς, Αντονι Χόπκινς, Μπεν ΚίνγκσλεϊΔιάρκεια: 99 λεπτάΔιανομή: Spentzos Films

Το Μυστικό των Μάρομποουν

Τέσσερα αδέλφια, μόνα, σε μια έπαυλη στο άνισο σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου του «Ορφανοτροφείου» και του «The Impossible». Το «Marrowbone», ισπανικής παραγωγής, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, που διηγείται την ιστορία τεσσάρων αδελφών που προσπαθούν να επιβιώσουν στην έπαυλη που ζούσαν με την πολυαγαπημένη τους μητέρα.

Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Σιγά σιγά όμως πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν.

Παραγωγή: Μπελέν ΑτιένζαΣκηνοθεσία: Σέρχιο Γ. ΣάντσεθΣενάριο: Σέρχιο Γ. ΣάντσεθΦωτογραφία: Τσάβι ΧιμένεθΜοντάζ: Ελενα ΡουίζΠρωταγωνιστούν: Τζορτζ ΜακΚέι, Ανια Τέιλορ-Τζόι, Τσάρλι Χίτον, Μία Γκοθ, Κάιλ Σολέρ, Τομ Φίσερ, Νίκολα ΧάρισονΔιάρκεια: 110 λεπτάΔιανομή: Odeon

Lucky

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του διακεκριμένου ηθοποιού John Carroll Lynch , «Lucky» είναι μια επιστολή γεμάτη αγάπη για τη ζωή και την καριέρα του Harry Dean Stanton και την ίδια στιγμή ένας διαλογισμός για τη μοναξιά, την πνευματικότητα, τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Η τελευταία υπόκλιση του Harry Dean Stanton! Το κύκνειο άσμα του μεγάλου καρατερίστα είναι μία ταινία που υποκλίνεται στους ρόλους της ζωής του: ήσυχη, μοναχική, ιδιόμορφα αστεία, μελαγχολικά τρυφερή. Και απαράμιλλα γοητευτική – σαν τον ορίζοντα της ερήμου του Τέξας.

Ο Lucky είναι ένας 90χρονος άθεος που υπερασπίζεται παθιασμένα την ανεξαρτησία του και σε σύγκριση με τους συνομήλικούς του, έχει ζήσει μια πραγματικά «γεμάτη» ζωή. Καθώς νιώθει ότι πλησιάζει προς το τέλος, o Lucky ξεκινά ένα ταξίδι αυτοαναζήτησης.

Παραγωγή: Ντάνιελ Ρένφριου, Ανταμ Χέντρικς, Ρίτσαρντ Κάχαν, Λόγκαν Σπαρκς, Ντράγκο Σουμόντζα, Τζον Χ. Λανγκ,Σκηνοθεσία: Τζον Κάρολ ΛιντςΣενάριο: Λόγκαν Σπαρκς, Ντράγκο ΣουμόντζαΦωτογραφία: Τιμ ΣέρστεντΜοντάζ: Σλόμπονταν ΓκάτζικΜουσική: Ελβις ΚουένΠρωταγωνιστούν: Χάρι Ντιν Στάντον, Ντείβιντ Λιντς, Ρον ΛίβινγκστονΔιάρκεια: 88 λεπτάΔιανομή: FilmtradeΗ Τελευταία Οικογένεια

Βασισμένη στην πραγματική παράξενη ιστορία του Πολωνού ζωγράφου Ντζιζλαβ Μπεκσίνσκι, η πρώτη μεγάλου μήκους μυθοπλασίας από τον σκηνοθέτη του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Deep Love», γίνεται η αφορμή για μια ιλαροτραγική οικογενειακή σάγκα που διατρέχει σχεδόν τρεις δεκαετίες και αναδεικνύει με επιτηδευμένη εκκεντρικότητα τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο Μπεκσίνσκι είναι ένα ευγενικός και ήρεμος άνθρωπος, ο οποίος υποφέρει από αραχνοφοβία. Παράλληλα, έχει σκληρές ερωτικές φαντασιώσεις και του αρέσει να ζωγραφίζει δυσάρεστα και δυστοπικά έργα. Ο Μπεκσίνσκι είναι ένας οικογενειάρχης, ο οποίος θέλει μόνο το καλύτερο για την αγαπημένη του σύζυγο Ζοφία, τον νευρωτικό του γιο Τόμας, την ηλικιωμένη μητέρα του και την πεθερά του. Η καθημερινή του ενασχόληση με τη ζωγραφική, τελικά αποδίδει καρπούς και καταφέρνει να γίνει δημοφιλής στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Η Ζοφία κάνει τα πάντα για να κρατήσει την οικογένεια της ενωμένη, αλλά ο ταραγμένος γιος τους Τόμας το κάνει όλο και πιο δύσκολο, με τις βίαιες εκρήξεις του και τις απειλές να δώσει τέλος στη ζωή του…

Παραγωγή: Λέζλεκ Μπόντζακ, Ανέκα ΧικινμπόθαμΣκηνοθεσία: Γιαν ΜατουζίνσκιΣενάριο: Ρόμπερτ ΜπολέστοΦωτογραφία: Κάσπερ ΦέρταζΜοντάζ: Πρέμισλαβ ΚρουσιελέβσκιΠρωταγωνιστούν: Αντρζέι Σεβερίν, Νταβίντ Ογκρόντνικ, Αλεξάντρα Κονιέτσνα, Αντρζέι ΧάιραΔιάρκεια: 123 λεπτάΔιανομή: StraDa FIlms / Seven Films

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments