Υγεία

Μήπως είστε πιο έξυπνοι απ’ ό,τι φαντάζεστε;

Μήπως είστε πιο έξυπνοι απ’ ό,τι φαντάζεστε;
Είστε μια ιδιοφυΐα;...Αν θεωρείται πως είστε, υπάρχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που σχετίζονται επιστημονικά με τα υψηλότερα επίπεδα νοημοσύνης και θα μπορούσαν να ισχύουν και για εσάς.

Στο μεγαλύτερο μέρος τους τα σημεία αυτά είναι συσχετίσεις και όχι αιτιώδεις σχέσεις, δηλαδή σχετίζονται αλλά δεν είναι υπαίτια.

Αξίζει λοιπόν να τα έχετε κατά νου, την επόμενη φορά που θα νιώσετε ανόητος.

1. Δυσκολία στον ύπνο

Η ανησυχία τη νύχτα σχετίζεται με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης: η ανάγκη για ύπνο ανά ώρα μειώνεται όσο αυξάνεται η νοημοσύνη.

Άλλες έρευνες δείχνουν ότι εκείνοι που προτιμούν να μείνουν ξύπνιοι μέχρι αργά έχουν υψηλότερες βαθμολογίες IQ κατά μέσο όρο και μεγαλύτερη επιτυχία στο χώρο εργασίας.

Λένε ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ χρειαζόταν μόνο τέσσερις ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

2. Μονογαμία στους άνδρες

Αυτή η μελέτη έδειξε υψηλή συσχέτιση μεταξύ νοημοσύνης και λιγότερων σεξουαλικών συντρόφων για τους άνδρες (παρά το γεγονός ότι οι λιγότεροι σεξουαλικοί σύντροφοι, θα μπορούσε να είναι ένα υποπροϊόν του τρόπου ζωής, της γενικότερης εμφάνισης ή της συμπεριφοράς ενός πανέξυπνου ατόμου).

Μια θεωρία αναφέρει ότι οι ιδιοφυΐες αποκλίνουν από τον εξελικτικό κανόνα. Έτσι, αν ο μέσος, σύγχρονος άνθρωπος είναι πολυγαμικός, οι πνευματώδεις άνδρες λειτουργούν εντελώς αντίθετα.

Επίσης, τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης τείνουν να παρεμποδίζουν τη νοημοσύνη, ενώ αυξάνουν τη λίμπιντο. Λιγότερο τεστοστερόνη; Δυνητικά περισσότερη δύναμη εγκεφάλου.

3. Βωμολοχίες

Μια μελέτη του 2016 στις γλωσσικές επιστήμες βρήκε ότι οι άνθρωποι που είναι αθυρόστομοι ήταν παράλληλα εξαιρετικοί στον προφορικό λόγο και είχαν πλουσιότερο λεξιλόγιο – ένα χαρακτηριστικό που παραδοσιακά συνδέεται με την ευφυΐα.

4. Επικίνδυνες αποφάσεις

Αυτή η φινλανδική μελέτη περιγράφει μια συσχέτιση μεταξύ της ανάληψης κινδύνων και των δεξιοτήτων για τη λήψη μιας απόφαση.

5. Εμπιστεύονται εύκολα

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, υπάρχει μια θετική συσχέτιση μεταξύ υψηλού IQ και της εμπιστοσύνης.

Ο λόγος μπορεί να είναι ότι οι ευφυείς άνθρωποι είναι καλύτεροι στο να κρίνουν έναν χαρακτήρα ή τη συμπεριφορά του άλλου ατόμου.

Ο σύνδεσμος βέβαια θα μπορούσε επίσης να είναι και βιολογικός – από την άποψη της εξέλιξης, εκείνοι που εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους ανθρώπους μπορεί να βασίζονται στην υποστήριξη ενός κοινωνικού δικτύου για να επιβιώσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments