Ελλάδα

Focus: Ακυρώσεις στον ελληνικό τουρισμό λόγω μέτρων

Focus: Ακυρώσεις στον ελληνικό τουρισμό λόγω μέτρων
Focus: Πολλές ακυρώσεις κρατήσεων σε Μύκονο και άλλoυς προορισμούς - πιο γρήγορα η επιστροφή τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Το γερμανικό περιοδικό Focus υπογραμμίζει πως ο δείκτης μεταδοτικότητας αυξάνεται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ακυρώσεις σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία. Ο τουρισμός είναι ο πιο σημαντικός κλάδος της οικονομίας για την Ισπανία και την Ελλάδα, τονίζει το περιοδικό, που επισημαίνει ότι ακυρώνονται κρατήσεις και κάποιοι τουρίστες επισπεύδουν την επιστροφή τους.

«Στη Μύκονο, το νησί με την έντονη νυχτερινή ζωή, πολλοί τουρίστες επισπεύδουν την επιστροφή τους. Έλληνες επιχειρηματίες και event manager επιβεβαιώνουν σχετικά δημοσιεύματα, μιλώντας στο Focus Online. Προ ημερών η ελληνική κυβέρνηση είχε επιβάλει αυστηρή νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τη μία το πρωί, ενώ παράλληλα απαγόρευσε τον χορό σε κλαμπ και εστιατόρια. Τα μέτρα ισχύουν κατ’ αρχήν για μία εβδομάδα, αλλά οι επιχειρηματίες του τουρισμού εκτιμούν ότι θα παραταθούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Κάποιοι αναζητούν εναλλακτική λύση σε γειτονικά νησιά με πρώτη επιλογή τη Σαντορίνη. Αλλά και εδώ μπορεί να επιβληθεί απαγόρευση εξόδου. Για Κρήτη, Σαντορίνη, Νάξο, Μήλο, Ίο και Πάρο ο ΕΟΔΥ έχει προτείνει παρόμοια μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ από την Πέμπτη». Focus

«Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία στην κορυφή»

Για την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Γερμανών σε εποχές πανδημίας η εφημερίδα Die Welt παρατηρεί: «Αν και εφόσον κάνουν διακοπές, πολλοί παραμένουν εντός συνόρων. Σύμφωνα με στοιχεία της Hometogo, ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ενοικίαση εξοχικών καταλυμάτων, οι μισές αναζητήσεις αφορούν τη Γερμανία. Ακολουθούν Κροατία και Ιταλία. Αυτό επιβεβαιώνεται σε δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών Civey, σύμφωνα με την οποία το 80% των ταξιδιωτών προτιμούν να πάνε διακοπές με το δικό τους αυτοκίνητο. Στη δεύτερη και τρίτη θέση των προτιμήσεων, αντιστοίχως, είναι το αεροπλάνο και το τρένο.»

«Για όσους προτιμούν το εξωτερικό, παρ’ ‘όλη την αβεβαιότητα που επικρατεί, κύριοι προορισμοί για φέτος είναι η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία».

focus

Παραβάσεις μέτρων 20/07: Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για τυχόν παραβάσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

Τις παραβάσεις των μέτρων για σήμερα 20/07 εξέδωσε με ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία. Στην Αττική καταγράφονται για ακόμα ένα 24ωρο τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και την Τρίτη 20/07 σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα από τα συνολικά  3.565 κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφονται 1.607 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 254. Υπενθυμίζουμε πως τα κρούσματα χθες Σάββατο 17/07 ανήλθαν σε 2.562, με 1.165 από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 104.520 έλεγχοι, από τους οποίους οι 61.214 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments