Lifestyle

Μποέμ, ροκ, τρελός, αγαπημένος. Ή απλώς… Βλάσσης Μπονάτσος

Μποέμ, ροκ, τρελός, αγαπημένος. Ή απλώς… Βλάσσης Μπονάτσος
Ο Βλάσσης Μπονάτσος γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1949 στο Ξυλόξαστρο και το www.pagenews.gr γράφει για τον άνθρωπο που χάραξε μια ολόκληρη εποχή. Τον άνθρωπο που έκανε την Ελλάδα πρώτα να τον λατρέψει και μετά να βυθιστεί στη θλίψη, όταν έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, τον Οκτώβριο του 2004.

Γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου ο Βλάσσης Μπονάτσος γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1949 και είχε καταγωγή από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας.Σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο. Τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με το μουσικό συγκρότημα Πελόμα Μποκιού, όπου είχε υπογράψει τη μεγάλη επιτυχία Γαρύφαλλος.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ο Βλάσσης έλαμψε δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη , υποδυόμενος τον Τσε στην θεατρική παράσταση «Εβίτα». Μαζί της έπαιξε ακόμα και την περίοδο 1983-1984 στην παράσταση Βίκτωρ Βικτώρια. Με την Αλίκη υπήρξε μάλιστα ζευγάρι σχεδόν 6 χρόνια.

Από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές του επιτυχίες ήταν η κωμική σειρά «Απαράδεκτοι», μαζί με το Γιάννη Μπέζο, τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Επίσης, ήταν ο πρώτος Έλληνας που παρουσίασε τηλεοπτικές φάρσες σε επώνυμους, ανοίγοντας το δρόμο σ’ ένα πολύ δημοφιλές είδος ψυχαγωγικής εκπομπής. Ασχολήθηκε, ακόμα, με τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικά σόου.

Το 1996 παντρεύτηκε την γυναίκα της ζωής του Μάρθα Κουτουμάνου, κόρη της Ζωής Λάσκαρη και το 1997 απέκτησαν την κόρη τους Ζένια. Ο θάνατος ήρθε πριν 13 χρόνια, στις 14 Οκτωβρίου 2004 και το ιατρικό ανακοινωθέν έγραφε αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα.

Ο Βλάσσης δεν ήταν τυπικός, αργούσε στα γυρίσματα, ούτε καν τα λόγια του μπορούσε να μάθει. «Το σενάριο δεν μπορούσε να το μάθει, ούτε τα λόγια. Πάντα υπήρχε ένα άτομο της παραγωγής, που του τα διάβαζε στο αυτοκίνητο, πηγαίνοντας προς το στούντιο και ό,τι θυμόταν. Γιατί πρέπει να πω ότι υπήρχε μία ομάδα κρούσης στην παραγωγή, που έτρεχε να βρει τον Βλάσση, όπου μπορούσε να είχε αποκοιμηθεί.

Πολλές φορές ο Βλάσσης κρυβόταν για να μην τον βρει αυτό το συνεργείο και τον πάνε στο στούντιο» είχε πει ο πρώην συνεργάτης του Γιώργος Νενές, στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, «Πρωταγωνιστές».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης από την άλλη είχε πει για τον Βλάσση, » το ταλέντο του, η παιδικότητα του, ήταν μεγαλύτερα από όσα μπορούσε να αντέξει ο χώρος , η Ελλάδα, ήταν απολύτως σημαντικός καλλιτέχνης ο Βλάσσης». Ακόμα καθοριστική η παρουσία του Βλάσση και στον χώρο του σινεμά. Ιστορία έχουν γράψει οι ερμηνείες του στις ταινίες του Νίκου Ζερβού «Πατρίς ληστεία Οικογένεια», Τηλε-Κανίβαλοι, γυναίκες δηλητήριο και Βίτσια Γυναικών. Αλλά και σε άλλες όπως ο Διάβολος και το κέρατό του, ο δράκος πρόσωπο της ημέρας, ένα ελεύθερο κορίτσι, ο Δραπέτης , ο Διάβολος και η ουρά του.

Πολλοί έχουν πει ότι ζούσε ακραία. Ο αυθορμητισμός, η έκρηξη και η σπιρτάδα του λείπουν από την ελληνική showbiz, όπου τα social media πλέον μπορούν να σε ανεβάσουν και να σε κατεβάσουν εν μία νυκτί.

Ίσως άμα ζούσε στην Αμερική να είχε έναν ένδοξο θάνατο όπως είπε ο Κραουνάκης. Ένα είναι το σίγουρο ότι ο Βλάσσης σημάδεψε μια εποχή. Ένας μποέμ τύπος που οι περισσότεροι θα ήθελαν να βρεθούν σε ένα μπαρ μαζί του να τα πιουν. Ένας ροκ άνθρωπος. Ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης, που θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις καρδιές όλων.

Όταν ο Βλάσσης τα έβαλε με έναν αστυνομικό για μια συναυλία

Έκανε πλάκες, έλεγε αστεία και χρησιμοποιούσε ατάκες που πέρναγαν στο λεξιλόγιο των νέων. Ο Βλάσσης «δεν κολλούσε πουθενά», έλεγαν όσοι τον γνώρισαν. Τη δεκαετία του ’70 δε δίστασε να τα βάλει ακόμα και με έναν αστυνομικό που πήγε να διακόψει μια από τις συναυλίες του συγκροτήματος “ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ”.

Ο Βλάσσης τότε του ζήτησε να τους επιτρέψει να πουν άλλα δύο τραγούδια για να μπορέσουν να πληρωθούν και να γλιτώσουν το ξύλο από τους πατεράδες τους.

«Θα παίξουμε ακόμα και τον Εθνικό Ύμνο αν θέλετε», είπε στον αστυνομικό. Τελικά, η συναυλία κράτησε ακόμα 25 λεπτά.

Οι ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ ξεσήκωναν πάντα το κοινό. Το αγαπημένο τραγούδι του κόσμου ήταν το «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε», που γράφτηκε από τον Μπάμπη Κιουρτσόγλου σε μια μέρα. Με το πέρασμα του χρόνου, ο Μπονάτσος ταύτισε το όνομά του με το συγκεκριμένο τραγούδι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments