Οικονομία

Δεκαετές ομόλογο: Άνοδο 55% καταγράφει σε εβδομαδιαία βάση

Δεκαετές ομόλογο: Άνοδο 55% καταγράφει σε εβδομαδιαία βάση
Δεκαετές ομόλογο: Άνοδο 55% καταγράφει σε εβδομαδιαία βάση η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου. Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,65%.

Άνοδο 55% καταγράφει σε εβδομαδιαία βάση η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου. Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,65%. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου είναι στο 1,423%. Άνοδο σημείωσε και το spread, με τη διαφορά απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου με το δεκαετές γερμανικό ομόλογο, η οποία διαμορφώνεται στις 235 μονάδες βάσης.

Η επόμενη έξοδος της Ελλάδος στις αγορές θα ακολουθήσει τον Μάρτιο, όπως και το 2021, με το re-opening του 30ετούς ομολόγου που εκδόθηκε πέρυσι για την άντληση περαιτέρω 2,5 δισ. ευρώ. Τον Απρίλιο, re-opening στο 10ετές του Ιανουαρίου για την άντληση 2 δισ. ευρώ.

Δεκαετές ομόλογο: Είχε ανοίξει το Φεβρουάριο το βιβλίο προσφορών

Άνοιξε τον Ιανουάριο το βιβλίο προσφορών για το δεκαετές ομόλογο. Αυτό αποτέλεσε και την πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με πρωταρχικό στόχο να αντλήσει περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Το αρχικό επιτόκιο του νέου ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στις 145 μονάδες βάσης συν το mid swap (44 μ.β), δηλαδή στο 1,89%.

Δεκαετές ομόλογο: Ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει  στην έκδοση νέων ομολόγων

Για εφέτος ο ΟΔΔΗΧ αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση νέων ομολόγων ύψους 12 δισ. ευρώ, τουλάχιστον, έναντι 14 δισ. ευρώ το 2021. Παρόλο που η χώρα αντιμετωπίζει περιορισμένες ανάγκες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους το 2022 και το Δημόσιο διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα περίπου 35 δισ. ευρώ, ο ΟΔΔΗΧ επιδιώκει με τις νέες εκδόσεις ομολόγων να καταδείξει την ευχέρεια του Ελληνικού Δημοσίου να δανείζεται από τις αγορές με ανταγωνιστικούς όρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments