Υγεία

Προφυλακτικά: Έρχεται η συνταγογράφησή τους

Προφυλακτικά: Έρχεται η συνταγογράφησή τους
Νέο μέτρο που αφορά τα προφυλακτικά προκειμένου να μπει "φρένο" στην εξάπλωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Προφυλακτικά θα μπορούν να συνταγογραφούν από εδώ και πέρα οι γιατροί σε μία προσπάθεια να μπει “φρένο” στην εξάπλωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω μέτρο ανακοινώθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου).

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, αποτελούν μάστιγα στην εποχή μας κυρίως λόγω της ελλιπής ενημέρωσης, αφού στα σχολεία λίγες είναι οι φορείς που οι έφηβοι ενημερώνονται για τόσο καίρια ζητήματα.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αυτή έγινε γνωστή στη Γαλλία, αφού η κυβέρνηση Μακρόν έχει ευαισθητοποιηθεί αρκετά επί τους θέματος.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», το μέτρο το οποίο αφορά μόνο τα γαλλικής παραγωγής προφυλακτικά «Eden», ανακοινώθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου).

Τα προφυλακτικά «Eden», τα οποία παράγονται σε γαλλικά εργαστήρια και πωλούνται μόνο σε φαρμακεία, κοστίζουν 2,60 ευρώ, με την κάθε συσκευασία να περιέχει 12 τεμάχια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η χώρα του Μακρόν είναι από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη, στις οποίες προβλέπεται η συνταγογράφηση των προφυλακτικών.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης των Παρισίων, η οποία «στέλνει ένα ισχυρό σήμα ότι το προφυλακτικό δεν είναι σεξουαλικό παιχνίδι, αλλά ένα πραγματικό και απαραίτητο εργαλείο προστασίας».

Υπενθυμίζεται ότι, μελέτη του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, έδειξε ότι οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως τα χλαμύδια και η γονόρροια, τριπλασιάστηκαν μεταξύ των ετών 2012- 2016, στις ηλικίες 15 έως 24 ετών. Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οφείλεται στο γεγονός ότι τα νεαρά ζευγάρια δεν κάνουν συστηματική χρήση των προφυλακτικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments