Διεθνή

Δικαστήριο της Ε.Ε: Η Uber είναι εταιρεία ταξί και όχι εφαρμογή

Δικαστήριο της Ε.Ε: Η Uber είναι εταιρεία ταξί και όχι εφαρμογή
Να σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά τις παραδοσιακές εταιρείες ταξί καλεί το Δικαστήριο της ΕΕ την εταιρεία Uber, κρίνοντας πως αποτελεί μια απλή εφαρμογή smartphones.

Η εφαρμογή μίσθωσης οχημάτων με οδηγό Uber παρέχει υπηρεσίες μεταφορών και μπορεί να υπαχθεί σε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο όπως τα συμβατικά ταξί, αναφέρει το Δικαστήριο της ΕΕ σε μια απόφαση ορόσημο που θα καθορίσει τους κανόνες τους οποίους η Uber και οι ομοειδείς της εταιρίες θα πρέπει να σέβονται στην Ευρώπη. 

«Η υπηρεσία που παρέχει η Uber, φέρνοντας σε επαφή τους ιδιώτες με μη επαγγελματίες οδηγούς καλύπτεται από υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών», σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. «Ως εκ τούτου, τα κράτη μέλη μπορούν να ρυθμίσουν τις προϋποθέσεις για την παροχή αυτής της υπηρεσίας», αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου. 

Η υπόθεση εξετάστηκε ύστερα από καταγγελία μιας ένωσης επαγγελματιών οδηγών ταξί στη Βαρκελόνη ότι οι δραστηριότητες της Uber στην Ισπανία οδηγούν σε παραπλανητικές πρακτικές και αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς η εταιρία χρησιμοποιεί μη επαγγελματίες οδηγούς. 

Η απάντηση της Uber

Σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, εκπρόσωπος της Uber προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Η απόφαση αυτή δεν θα αλλάξει τα δεδομένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ όπου δραστηριοποιούμαστε ήδη στο πλαίσιο Νόμου περί Μεταφορών. Ωστόσο, εκατομμύρια Ευρωπαίοι εξακολουθούν να αποτρέπονται από τη χρήση εφαρμογών όπως οι δικές μας. Όπως έχει δηλώσει και ο νέος μας Διευθύνων Σύμβουλος, είναι σκόπιμο να ρυθμιστούν υπηρεσίες όπως αυτές της Uber και συνεπώς θα συνεχίσουμε τον διάλογο με τις πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή είναι η προσέγγιση που θα ακολουθήσουμε για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να βρουν μια αξιόπιστη μετακίνηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments