Ελλάδα

Ανδρέας Λουράντος: Ο Αλέξης Τσίπρας αθέτησε τις υποσχέσεις του

Ανδρέας Λουράντος: Ο Αλέξης Τσίπρας αθέτησε τις υποσχέσεις του
Ο Ανδρέας Λουράντος δήλωσε: "Ο Αλέξης Τσίπρας μου είχε πει ότι ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα δοθεί το φαρμακείο σε ιδιώτες".

Αθέτηση των υποσχέσεών του καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Ανδρέας Λουράντος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με φόντο την κατάθεση της τροπολογίας για την ίδρυση φαρμακείων, ο κ. Λουράντος ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί πως «ούτε μια στο εκατομμύριο» δεν θα δοθεί το φαρμακείο σε μη φαρμακοποιούς ιδιώτες.

Παράλληλα, είπε πως ο κ. Τσίπρας του είχε υποσχεθεί ότι δεν θα απελευθερωθεί ο κλάδος των φαρμακείων κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά κι ότι δεν επρόκειτο να επιτρέψει την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σούπερ-μάρκετ.

Ο κ. Λουράντος χαρακτήρισε «κατασκεύασμα» το καθεστώς αδειοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση και τόνισε πως δεν εφαρμόζεται σε καμία μεγάλη χώρα της δυτικής Ευρώπης, αλλά μόνο σε κάποιες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και σε περιοχές του ευρωπαϊκού βορρά, όπου όμως δεν υπάρχουν πολλά φαρμακεία.

Τόνισε επίσης πως η τροπολογία είναι επανάληψη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που είχε απορριφθεί προ διετίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments