Τεχνολογία

Password: Πόσο ασφαλής είναι ο κωδικός πρόσβασής σας;

Password: Πόσο ασφαλής είναι ο κωδικός πρόσβασής σας;
Password: Ένας κωδικός πρόσβασης 8 γραμμάτων έχει 209 δισεκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς, αλλά ένας υπολογιστής μπορεί να τον σπάσει.

Ένας κωδικός με 8 τυπικά ψηφία περιέχει 209 δισεκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς, αλλά ένας υπολογιστής μπορεί να λύσει τον γρίφο αμέσως. Η προσθήκη ενός κεφαλαίου γράμματος σε έναν κωδικό πρόσβασης εξασφαλίζει περισσότερη ασφάλεια επεκτείνοντάς τον χρόνο υπολογισμού για να τον χακάρουν σε 22 λεπτά. Ένας μακρύς συνδυασμός κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, συμβόλων και αριθμών είναι ο ιδανικός τρόπος για να κάνετε τον Password σας μη προσβάσιμο σε ανεπιθύμητους. Password

Ένας κωδικός πρόσβασης 12 χαρακτήρων που περιέχει τουλάχιστον ένα κεφαλαίο γράμμα, ένα σύμβολο και έναν αριθμό θα χρειαζόταν 34.000 χρόνια για να λύσει το γρίφο ένας υπολογιστής.

Η λίστα με τους 200 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης

Οι κωδικοί password, 123456, qwerty, όπως και όλοι οι κωδικοί πρόσβασης που μπορείται να δείτε στη λίστα με τους πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης θα πρέπει οπωσδήποτε να αποσυρθούν από τη χρήση. Ωστόσο ακόμη και ένας πιο περίπλοκος κωδικός πρόσβασης μπορεί να είναι γίνει σε πολύ γρήγορο χρόνο  εάν ένα πρόγραμμα υπολογιστή έχει αυτήν την αποστολή.

Password

Αν και ο προστιθέμενος χρόνος σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα δεν αρκεί για να καταλήξετε με έναν ικανοποιητικό κωδικό πρόσβασης, τα υψηλά οφέλη ασφαλείας από τη χρήση χαρακτήρων εκτός από πεζά γράμματα μπορούν να πολλαπλασιαστούν. Όταν χρησιμοποιείτε τουλάχιστον ένα κεφαλαίο γράμμα και έναν αριθμό, ένας κωδικός πρόσβασης οκτώ χαρακτήρων θα χρειαζόταν 1 ώρα για να σπάσει.

Ένας κωδικός πρόσβασης δώδεκα χαρακτήρων χρειάζεται 34.000 χρόνια για να σπάσει

Προσθέστε ένα άλλο σύμβολο και χρειάζονται οκτώ ώρες. Για να κάνετε έναν κωδικό πρόσβασης πραγματικά ασφαλή, όπως αναφέρει το ertnews,μπορούν να προστεθούν ακόμη περισσότεροι χαρακτήρες ή περισσότερα από ένα κεφαλαία γράμματα, αριθμοί ή σύμβολα. Ένας κωδικός πρόσβασης δώδεκα χαρακτήρων με ένα κεφαλαίο γράμμα, έναν αριθμό και ένα σύμβολο είναι σχεδόν άθραυστος, αφού ένας υπολογιστής χρειάζεται 34.000 χρόνια για να σπάσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments