Διεθνή

Καταιγίδα Eleanor: Σαρώνει την Ευρώπη – Τέσσερις νεκροί, τραυματίες, χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics & vids)

Καταιγίδα Eleanor: Σαρώνει την Ευρώπη – Τέσσερις νεκροί, τραυματίες, χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics & vids)
Η φονική καταιγίδα Eleanor σαρώνει τη δυτική Ευρώπη. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες έχουν τραυματιστεί, ενώ οι υλικές ζημιές είναι τεράστιες.

Η καταιγίδα Eleanor άφησε πίσω της τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Επίσης, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω των μπλακάουτ, ενώ ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις σε τρία από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Γηραιάς Ηπείρου: στο Σαρλ Ντε Γκωλ στο Παρίσι, στο Σίπχολ στο Άμστερνταμ και στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από πελώρια κύματα στη βόρεια ακτή της Ισπανίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από πνιγμό, ένας σκιέρ σκοτώθηκε από δέντρο που τον καταπλάκωσε στις Γαλλικές Άλπεις και ακόμη ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην Ολλανδία όταν αντικείμενο έπεσε πάνω του.

Στη Γαλλία 15 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα τέσσερα σοβαρά, σε διάφορα περιστατικά, ενώ έκλεισε ο Πύργος του Άιφελ και πολλά πάρκα, καθώς ήταν αυξημένος ο κίνδυνος τραυματισμών από πτώσεις δέντρων λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Το απόλυτο χάος και στην Ελβετία

Στην Ελβετία ένα βαγόνι τρένου εκτροχιάστηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 120 χιλιομέτρων την ώρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άτομα.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού σιδηροδρόμων της Montreux-Bernese Oberland.

Η καταιγίδα σάρωσε επίσης περιοχές της Γερμανίας και της Αυστρίας, όπου χρειάστηκε να επέμβουν τα σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν 20 σκιέρ από βαγόνι τελεφερίκ στο Kitzbühel.

Στην Ιρλανδία 27.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ χωρίς ρεύμα, ενώ πλημμύρισαν οι δρόμοι του Γκάλγουεϊ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments