Πολιτισμός

Lost Face: Οι δημιουργοί της ελπίζουν σε μια υποψηφιότητα για τα Όσκαρ

Lost Face: Οι δημιουργοί της ελπίζουν σε μια υποψηφιότητα για τα Όσκαρ
Με την ταινία μικρού μήκους "Lost Face" οι δημιουργοί της ελπίζουν σε μια υποψηφιότητα για τα Όσκαρ.

Οι δημιουργοί του Lost Face είναι αισιόδοξοι ότι θα κερδίσουν το στοίχημα που έβαλαν να γυρίσουν μία ταινία βασισμένη στα διηγήματα του Τζακ Λόντον σε φυσικά τοπικά στον Καναδά με θερμοκρασίες αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν και ότι η ταινία τους θα μπει στις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, είναι οι Αυστραλοί Σον Μίχαν και Σαμ Μακγκάρι.

Ο σκηνοθέτης Σον Μίχαν και η παραγωγός σύζυγός του θέλουν να μπουν σε μία μηχανή του χρόνου και να προχωρήσουν τη ζωή τους στις 23 Ιανουαρίου, ημέρα που η Ακαδημία στο Λος Αντζελες θα δώσει τέλος στην αγωνία τους, ανακοινώνοντας τις υποψήφιες για ‘Οσκαρ ταινίες. Έτσι θα μάθουν εάν η ταινία τους που έχει ήδη αποσπάσει 46 βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο, θα είναι υποψήφια.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η αμερικανική Ακαδημία επιβεβαίωσε ότι η 14λεπτη ταινία «Lost Face» είναι μία από τις 10 ταινίες που εξακολουθούν να βρίσκονται στη λίστα με τις 165 υποψήφιες ταινίες. Τις ημέρες εκείνες, ο Μίχαν και η Μακγκάρι βρίσκονταν στη Λισαβόνα καθ’ οδόν προς τη σουίτα του ξενοδοχείου τους, μετά μία κοπιαστική ημέρα γυρισμάτων ενός διαφημιστικού σποτ για μία πολυεθνική εταιρία.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που έχει μια 10χρονη κόρη, τη Ρούμπι, πήρε ένα μεγάλο ρίσκο καθώς ξόδευσε 100.000 δολάρια Αυστραλίας, οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής, για την ταινία τα γυρίσματα της οποίας έγιναν εξ ολοκλήρου σε εξωτερικούς χώρους σε βουνά στον Καναδά σε θερμοκρασίες -14 βαθμούς Κελσίου. Τα γυρίσματα ήταν πολύ κοπιαστικά και πιεστικά αφού εκτός από το κρύο, έπρεπε να γίνονται και πολύ γρήγορα, καθώς οι ώρες με φυσικό φως ήταν ελάχιστες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments