Πολιτισμός

CineDoc Kids: 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών

CineDoc Kids: 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών
CineDoc Kids Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Φεβρουαρίου - Κινηματογράφος Δαναός.

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο του Φεστιβάλ CineDoc Kids στον κινηματογράφο Δαναό, 3 & 4 Φεβρουαρίου στις 15:30 με δύο ταινίες μυθοπλασίας: Η Χάιντι, βασισμένη στη γνωστή παιδική ηρωίδα της Γιοχάνα Σπίρι και Το Ταξίδι της Φaνί, μία αληθινή ιστορία γενναιότητας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τις δύο προβολές ακολουθούν δράσεις (δείτε αναλυτικά πιο κάτω). 

Η παρουσίαση των ταινιών γίνεται από την παιδική κριτική επιτροπή CineDoc Kids που στο τέλος του Φεστιβάλ θα βραβεύσει την καλύτερη ταινία. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από μαθητές σχολείων της Αττικής που συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση του CineDoc Kids, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Μάριου Koυτσουρέλη.

CINEDOCkids2018 from Anemon on Vimeo.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών του Φεστιβάλ. 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 3 & 4/02 ΣΑΒΒΑΤΟ 3/2, 15:30Χάιντι (Heidi)ηλικίες: 7+Σκηνοθεσία: Alain Gsponer | 2015 | 111’ | Ελβετία | ΜυθοπλασίαΣτα αγγλικά με ελληνικούς υπoτίτλουςΜια ταινία μυθοπλασίας που αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που μεγαλώνει στις ελβετικές Άλπεις με τον παππού της. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα που μάγεψε γεννιές και γεννιές, η Χάιντι μας συναρπάζει με τον αυθορμητισμό και την αισιοδοξία της. Ένα ορφανό κορίτσι που ψάχνει την οικογένεια της και χαρίζει χαμόγελα σε όποιον βρίσκεται γύρω της. Η σύντομη παραμονή της στην πόλη θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την αγάπη της για τη φύση και ταυτόχρονα θα χτίσει μια μεγάλη φιλία. Ένας αυθεντικός ύμνος στη φιλία και στην αγάπη προς τη φύση και τους ανθρώπους.

Τρέιλερ

Heidi – Greek Trailer from Anemon on Vimeo.

Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με τη θεατροπαιδαγωγό Ζωή Γυφτάκη. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/2, 15:30Το Ταξίδι της Φανί (Fanny’s Journey)ηλικίες: 8+Σκηνοθεσία: Lola Doillon| 2017 | 94’ | Γαλλία, Βέλγιο | ΜυθοπλασίαΣτα γαλλικά με ελληνικούς υποτίτλους

Το 1943, η 13χρονη Φανί και οι νεότερες αδελφές της φεύγουν από το σπίτι τους στη Γαλλία με προορισμό ένα ιταλικό καταφύγιο για παιδιά Εβραίων. Όταν φτάνουν οι Ναζί, τα 11 παιδιά πρέπει να καταφέρουν το ακατόρθωτο… να φτάσουν στα ελβετικά σύνορα. Η περιπέτεια τους είναι γεμάτη εικόνες και συναισθήματα. Η Φανί, μόλις 13 ετών, ξεχνά το φόβο της και παίρνει την ευθύνη να οδήγησει τα παιδιά στον προορισμό τους και δεν τη σταματάει τίποτα. Μια ταινία γενναιότητας, δύναμης και επιβίωσης, βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

Τρέιλερ

Fannys Journey – Greek Trailer from Anemon on Vimeo.

Θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Πρεσβείας του Ισραήλ.

Το CineDoc Kids πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, των πρεσβειών της Γερμανίας, Νορβηγίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Ουγγαρίας, του Ισραήλ, του Νορβηγικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Νεανικού Πλάνου. Υπό την Αιγίδα & την Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.Ώρα προβολών: 15.30

Τιμή εισιτηρίου: 6€ (παιδικό μέχρι 12 ετών, 5€)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CineDoc Kids:www.cinedoc.gr | [email protected] | 210 7211073

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments