Ελλάδα

Πρόεδρος συμβολαιογράφων: Βιώνουμε ένα αίσχος και η Βουλή σιωπά

Πρόεδρος συμβολαιογράφων: Βιώνουμε ένα αίσχος και η Βουλή σιωπά
Στη Βουλή με αφορμή την ακρόαση των φορέων για το πολυνομοσχέδιο βρέθηκε ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας.

Ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων εμφανίστηκε αιχμηρός σχετικά με την αντιμετώπιση της Βουλής ως προς τις επιθέσεις που δέχονται οι συμβολαιογράφοι, με τελευταία επίθεση αυτή του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφικό γραφείο των Εξαρχείων.

«8 μήνες με ένα χρόνο. Βιώνουμε ένα αίσχος κι η Βουλή παραμένει σιωπηλή. Αντιμετωπίζουμε μόνοι μας την κατάσταση». Με αυτό το σχόλιο που ενείχε παράπονο και αιχμές με αποδέκτη την κυβέρνηση, ο Πρόεδρος των Συμβολαιογράφων, αναφέρθηκε στη Βουλή στη σημερινή εισβολή του Ρουβίκωνα με αλατόνερο σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ότι αφορά το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Ρούσκας, τάχθηκε υπέρ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κρίνοντας ότι θα περιορίσει τις εντάσεις και τις επιθέσεις, ενώ ζήτησε να διατηρηθεί η δυνατότητα και του φυσικού τρόπου για υποθέσεις έως 20.000 ευρώ, με στόχο όπως υποστήριξε την εξυπηρέτηση των απομακρυσμένων περιοχών.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει εάν θέλει συμπληρωματική διάταξη του «νόμου Κατσέλη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «πρώτη κατοικία. Ποια είναι αυτή; εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τους νόμους όπως κι οι δικαστές κι οι αστυνομικοί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments