Υγεία

Ναυτία και εμετός: Οι τροφές για άμεση ανακούφιση

Ναυτία και εμετός: Οι τροφές για άμεση ανακούφιση
Η ναυτία και ο εμετός πιο συχνά οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα. Μας ταλαιπωρούν, ωστόσο υπάρχουν τροφές που μπορεί να προσφέρουν άμεση ανακούφιση.

Η ναυτία και ο εμετός είναι κοινά συμπτώματα που μπορεί να προκληθούν από πολλές επιμέρους καταστάσεις. Ένα σωστό διαιτολόγιο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ναυτίας άμεσα.

Οι τροφές για την καταπολέμηση: 

-Ξηροί καρποί

Η έλλειψη πρωτεΐνης μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα ναυτίας, γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να έχετε φροντίσει ώστε να έχετε μαζί σας κάτι που θα σας δώσει πρωτεΐνη και ενέργεια, με λίγη ποσότητα για να μην πιέσετε το στομάχι σας. Οι ξηροί καρποί είναι ιδανικοί γι’ αυτόν το σκοπό καθώς θα σας δώσουν ενέργεια.

-Μήλο

Οι φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν γενικότερα στην αντιμετώπιση της ναυτίας, απομακρύνοντας από τον οργανισμό εκείνες τις χημικές ουσίες που επιδεινώνουν τα συμπτώματα της ζαλάδας και της τάσης προς εμετό.

-Κράκερς

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, το ψωμί και οι φρυγανιές, βοηθούν στην απορρόφηση των οξέων του στομάχου και στην ανακούφιση της ζαλάδας. 

-Μην ξεχνάτε το νερό

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τον οργανισμό σας καλά ενυδατωμένο, αν υποφέρετε από ναυτίες. Το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχετε αυτό. Δεν πρέπει όμως να το παρακάνετε με το νερό για να μην πιέστε το στομάχι σας περισσότερο από ό,τι μπορεί να αντέξει. Πίνετε μικρές γουλιές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments