Αυτοκίνητο

Lamborghini Urus: SUV υψηλών επιδόσεων

Lamborghini Urus: SUV υψηλών επιδόσεων
Το Urus της Lamborghini, που φέρει όνομα από ισπανικό ταύρο έχει βλέψεις για την κατηγορία των SUV!

Μισό αιώνα ζωής έχει συμπληρώσει η Lamborghini, μια φίρμα που έχει συνδέσει το όνομα της μόνο με σπορ υπεραυτοκίνητα. Και όμως, η γερμανο-ιταλική φίρμα – που ανήκει στον όμιλο VW – έχει έτοιμο το νέο, επιβλητικό και πολυτελές SUV της, το Urus ( όνομα που παραπέμπει σε ισπανικό ταύρο). 

Το νέο μοντέλο αναμένεται να φέρει «ζεστό χρήμα» στην ακριβοθώρητη φίρμα, με τους υπεύθυνους της μάρκας να ευελπιστούν ότι το νέο SUV της θα καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 7.000 κομμάτια. Το νέο μοντέλο πατάει στο γνωστό πάτωμα MLB Evo του Ομίλου VW, το οποίο ήδη υπάρχει στα Audi Q7, Porsche Cayenne και Bentley Bentayga. 

Η επιβλητική του όψη περιβάλλεται από άφθονα Led φωτιστικά σώματα, ενώ ακόμη πιο επιβλητικές είναι οι ζάντες των 21 – 23 ιντσών. Η σχεδίαση, τα υλικά αλλά και πολλά άλλα καλούδια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θυμίζουν την Avantador S και Huracan. Πέρα από τις τεχνολογικές καινοτομίες που φέρει το νέο μοντέλο, το Urus υπόσχεται σπορ επιδόσεις: Αυτό οφείλεται στον 4λιτρο twin turbo V8 κινητήρα που προέρχεται από τα μοντέλα της Porsche που για το συγκεκριμένο μοντέλο θα αποδίδει 650 ίππους. 

Η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 3,6 δλ ενώ η ταχύτητα του είναι στα 306 χλμ./ώρα. Φυσικά, η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με 8 σχέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments