Όγκνιεν Βράνιες

Όγκνιεν Βράνιες
Ο Όγκνιεν Βράνιες είναι Βόσνιος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ο Όγκνιεν Βράνιες γεννήθηκε στην Βοσνία, έχοντας καταγογή από τη Σερβία. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και γρήγορα τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Τελικά αυτός που κέρδισε την υπογραφή του ήταν ο Ερυθρός Αστέρας.

Ο Βράνιες άνηκε στον Αστέρα από το 2009 μέχρι το 2011. Παρά το γεγονός ότι έμεινε για μόλις δυο σεζόν πρόλαβε να δοθεί δανεικός σε δυο συλλόγους. Συγκεκριμένα έπαιξε σε:

  • Νάπρεντακ Κρούσεβατς
  • Σερίφ Τιράσπολ.

Με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα αγωνίστηκε μόλις σε 4 παιχνίδια και το 2011 έφυγε για την Ρωσία. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Κρασνοντάρ. Στη Ρωσική ομάδα έπαιξε για δυο σεζόν και στη συνέχεια είχε σύντομα περάσματα από Σπαρτάκ Βλαντικαφκάς, Ελάζιγκσπορ, Γκαζιάντεπσπορ,Σπόρτινγκ Χιχόν, Τομ Τομσκ.

Η αγάπη για την ΑΕΚ

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Βράνιες ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Το πρώτο του παιχνίδια με τα “κιτρινόμαυρα” ήταν εφιαλτικό. Σε ένα παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, αντίκρισε δυο κίτρινες κάρτες σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τελικά η ομάδα του γνώρισε την ήττα.

Παρά το άσχημο ξεκίνημα, ο Βράνιες έγινε βασικός και ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Η επόμενη σεζόν ήταν η καλύτερη στην καριέρα του έμπειρου στοπερ. Ήταν βασικό στέλεχος της ΑΕΚ και στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του.

Το καλοκαίρι η Άντερλεχτ έβγαλε από τα ταμεία της 3 εκατομμύρια ευρώ και τον έκανε δικό της. Τότε ξέσπασε το ροζ σκάνδαλο με την Γέλενα Καρλεούσα. Η συμμετοχή του στο ροζ σκάνδαλο ήταν αρκετή για να χάσει τη θέση που είχε στην Εθνική Βοσνίας για περίπου δέκα χρόνια. Ο Βράνιες τέθηκε στο περιθώριο και στο τέλος της σεζόν πίεσε για να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Τελικά ο Βόσνιος επέστρεψε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019. Το καλοκαίρι του 2020 ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε και ο ίδιος επέστρεψε στην Άντερλεχτ με την οποία έχει συμβόλαιο.

Όγκνιεν Βράνιες σχετικές ειδήσεις: