Ελλάδα

Βασίλης Στεφανάκος: Ποιος ήταν ο νονός της Greek Mafia

Βασίλης Στεφανάκος: Ποιος ήταν ο νονός της Greek Mafia
Ο 48χρονος Βασίλης Στεφανάκος, ο νονός της Greek Mafia, οδηγούσε ένα αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές και την ώρα που μιλούσε στο τηλέφωνο δύο άνδρες τον πλησίασαν και τον σκότωσαν με 22 σφαίρες από όπλο καλάσνικοφ. Είχε ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ο Βασίλης Στεφανάκος, ο νονός της λεγόμενης Greek Mafia, είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία.

Η αστυνομία του είχε αποδώσει μεταξύ άλλων αρχηγικό ρόλο στις δραστηριότητες της Greek Mafia και «σχέσεις συνεργασίας» με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αποφυλακίστηκε τον Δεκαπεντάγουστο.

Τα τελευταία χρόνια πολλές φορές ο διάσημος έγκλειστος, φερόταν από την αστυνομία να έχει «ρόλο» πίσω από εναέριες αποδράσεις, δολοφονίες, ενώ συνδέθηκε από τους αστυνομικούς με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τον Χριστόδουλο Ξηρό και το σχέδιο απόδρασης «Γοργοπόταμος» που περιελάμβανε ανατίναξη της περίφραξης των φυλακών με αυτοσχέδιο «κανόνι».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., απέδιδαν στον Βασίλη Στεφανάκο «βοήθεια» στις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013 από τις «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» και του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη στις 21 Φεβρουαρίου 2015 στην Κουβέλα Στυλίδας, την οποία ανέλαβε η «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη»,.

Ωστόσο όμως δεν είχαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις τους. Στην κηδεία του άτυχου αρχιφύλακα, ο Βασίλης Στεφανάκος είχε στείλει στεφάνι.

Ο ξυλοδαρμός του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Κορυδαλλό 

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη, όταν σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ενεπλάκη σε ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Και οι δύο πλευρές είχαν διαψεύσει το περιστατικό και έκαναν λόγο περί λεκτικής αψιμαχίας για ασήμαντη αφορμή.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονήθηκε ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments