Πολιτική

Γιάννης Μπουτάρης: Κακή η αντίληψη ότι η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική

Γιάννης Μπουτάρης: Κακή η αντίληψη ότι η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε ότι το χθεσινό συλλαλητήριο δεν βοηθάει καθόλου την διαπραγμάτευση και δεν λύνει το πρόβλημα.

«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, το οποίο χαρακτήρισε «ογκώδες κι εντυπωσιακό, χωρίς καμία αμφιβολία», είπε πως «δεν βοηθάει καθόλου την διαπραγμάτευση και δεν λύνει το πρόβλημα», τονίζοντας ότι «ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη».

Ο κ. Μπουτάρης απάντησε στον στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος τον αποκάλεσε "αντιπρόσωπο του Τζορτζ Σόρος" και σημείωσε: "Στεναχωριέμαι γιατί ο κ. Φράγκος με πρόσβαλε προσωπικά και όλη η ομιλία του ήταν ένας εσωτερικός διχασμός. Ποιος τον ακούει προς τα έξω και τι είναι;".

Όσον αφορά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του, για την απουσία του αλλά και τη στάση του στο θέμα, που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους, παρατήρησε: "Δεν είναι η πρώτη φορά. Και για τους Τούρκους και τους Εβραίους με κατηγορούν επειδή έχω συγκεκριμένη γραμμή".

Τέλος, σημείωσε ότι θα καταγγείλει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο τον βανδαλισμό του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου κάποιοι έγραψαν με σπρέι"Χρυσή Αυγή" κάτω από το γλυπτό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments