Γεύση

Νικόλας Στράγκας: Ο Έλληνας ζαχαροπλάστης που διαπρέπει στη Δανία

Νικόλας Στράγκας: Ο Έλληνας ζαχαροπλάστης που διαπρέπει στη Δανία
Ο Νικόλας Στράγκας έχει τρελάνει τους Δανούς με τα γλυκά του.

Ο Νικόλας Στράγκας είναι ζαχαροπλάστης που διαπρέπει στη Δανία, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 15 χρόνια. Διατηρεί το δικό του ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Κοπεγχάγης, το Strangas Dessert Boutique, ενώ εμφανίζεται μία φορά την εβδομάδα στη δανέζικη τηλεόραση, παρουσιάζοντας τα γλυκά του.

Γεννήθηκε το 1976 στο Πασαλιμάνι, αλλά μεγάλωσε στον Κορυδαλλό. Η καταγωγή του είναι από την Καλαμάτα και τη Μάνη. Το παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει ναυτικός όπως ο παππούς και ο αδερφός του.

Έχει αποκτήσει φανατικούς τηλεθεατές και πελάτες, ανάμεσα στους οποίους είναι πολλοί ηθοποιοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και τραγουδιστές, ενώ τα διάσημα πολύχρωμα μακαρόν του είναι πολύ δημοφιλή στους Δανούς. Ένας από τους λόγους της επιτυχίας του, είναι ότι κατάφερε να ενσωματώσει τη ζαχαροπλαστική του στις συνήθειες των Δανών.

“Οι συνήθειες εδώ είναι πολύ διαφορετικές. Δεν μπορείς να έρθεις και να σερβίρεις κάτι άγνωστο και ξένο. Προσαρμόζεσαι στην κουλτούρα της χώρας και βαδίζεις ανάλογα”.

“Είμαι ο μόνος Έλληνας αυτή τη στιγμή στη Δανέζικη τηλεόραση, δεν υπάρχει άλλος. Πραγματικά το απολαμβάνω πολύ. Το να είσαι Έλληνας εδώ δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Τα πρώτα τρία χρόνια δυσκολεύτηκα πολύ. Όσο πιο γρήγορα αποδεχτείς τη κουλτούρα των ανθρώπων, τόσο πιο εύκολα ενσωματώνεσαι”, έχει δηλώσει. Σύμφωνα με το ellines.com, σπούδασε ζαχαροπλαστική στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου και παρακολούθησε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής στο εξωτερικό.

Μέχρι το 2001 δούλευε στην αλυσίδα ξενοδοχείων “Hilton” στη Ρόδο. Στη συνέχεια δούλεψε κάποια χρόνια στη Σκωτία, ώσπου έφυγε για τη Δανία, όπου βρέθηκε στις κουζίνες δυο πεντάστερων ξενοδοχείων. Επίσης, δούλεψε για επτά χρόνια στο ιταλικό εστιατόριο «Era Ora» της Κοπεγχάγης. Το 2011 κέρδισε το βραβείο «Το Καλύτερο Γλυκό της Χρονιάς». Στη συνέχεια, άνοιξε το ζαχαροπλαστείο «Nikolaos Strangas Cakeaway» στην Κοπεγχάγη. Το 2012 τιμήθηκε από την Γαστρονομική Ακαδημία της Δανίας.

“Για μένα δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας. Το μυστικό είναι το πάθος. Χωρίς πάθος δε γίνεται τίποτε. Μπορείς να δεις τη ζαχαροπλαστική από δυο οπτικές γωνίες, η μια είναι ως πάθος και δημιουργικότητα και η άλλη ως μπίζνες. Εγώ προσπαθώ να τα συνδυάζω”, έχει πει.

Στη Δανία γνώρισε τη σύζυγό του Λότε και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τη Σοφία και τον Μάρλει. Πρόσφατα άνοιξε μαγαζί στη Σαγκάη, στην Κίνα. Δεν ξεχνάει όμως ποτέ την πατρίδα του και την επισκέπτεται συχνά. Σκοπεύει μάλιστα να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments