Τεχνολογία

Flick: Η νέα μονάδα μέτρησης χρόνου του facebook

Flick: Η νέα μονάδα μέτρησης χρόνου του facebook
To Facebook δημιούργησε νέα μονάδα μέτρησης χρόνου, το flick.

Μία νέα μονάδα μέτρησης χρόνου δημιούργησε o Kρίστοφερ Χόρβαθ, μηχανικός του Facebook: Σύμφωνα με περιγραφή στην ιστοσελίδα code-sharing GitHub, το flick, όπως ονομάστηκε, έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθά τους developers να κρατούν συγχρονισμένα τα video effects.

Το flick προκύπτει από το «frame-tick» και αντιστοιχεί στο 1/ 705.600.000 του δευτερολέπτου- είναι η μικρότερη μονάδα χρόνου η οποία είναι μεγαλύτερη από το νανοσεκόντ. Τα flicks, όπως αναφέρει το BBC, ορίζονται στη γλώσσα προγραμματισμού C++, η οποία χρησιμοποιείται για την παραγωγή οπτικών εφέ για ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα. Πρακτικά, επιτρέπει στους προγραμματιστές να μετρούν καλύτερα τον χρόνο ανάμεσα στα media frames.

Σύμφωνα με την περιγραφή στο GitHub, ο δημιουργός του flick είναι ο Κρίστοφερ Χόρβαθ, ο οποίος είχε παρουσιάσει αρχικά την ιδέα του υπό τη μορφή τεχνικής ερώτησης στο Facebook. Στη συνέχεια προέβη σε τροποποιήσεις και βελτιώσεις, βάσει feedback που έλαβε από σχόλια χρηστών. Μεταξύ αυτών που συνέβαλαν στη δημιουργία και βελτίωση του flick είναι οι Νταν Γκόλντμαν, Πασκάλ Πινκόσι, Σάιμον Ιβς, Κίρσλεϊ Χίγκινς, Φρανσίσκο ντε λα Τόρε, Μπέντζι Φιν, Έρικ Λαντρενό και Σεμπάστιαν Σίλβαν.

Ο ίδιος ο Χόρβαθ, σε εκείνη την ανάρτηση, είχε κάνει λόγο για την πιο «γόνιμη τεχνική συζήτηση στο Facebook που είχε ποτέ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments