Γεύση

Φαλάφελ με παντζάρι, ιδανικό για τα παιδιά

Φαλάφελ με παντζάρι, ιδανικό για τα παιδιά
Μία εύκολη συνταγή για να φτιάξετε φαλάφελ με παντζάρι.

Τα φαλάφελ με παντζάρι αποτελούν την ιδανική επιλογή για να τρώνε τα παιδιά σας ρεβίθια και παντζάρι. 

Υλικά400 γρ. ρεβίθια ωμά1 κρεμμύδι2 σκ. σκόρδο1 κ.σ. ελαιόλαδο2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο250 γρ. παντζάρια, βρασμένα125 γρ. φρυγανιά, τριμμένη1 αβγόΞύσμα από 1 λεμόνι2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο1 πρέζα αλάτιΠιπέρι

Για τη σάλτσα ταχινιού1 σκ. σκόρδο100 γρ. ταχίνιΞύσμα + χυμό από 1 λάιμ1 πρέζα αλάτιΠιπέρι

Για σερβίρισμα100 γρ. ρόκα10 ντοματίνια1 φρέσκο κρεμμυδάκι1 κ.σ. ελαιόλαδο50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο1 πρέζα αλάτιΠιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ μπολ, γεμάτο με νερό, μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 6-8 ώρες ή από το βράδυ. Τα στραγγίζουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα ανά διαστήματα. Ρίχνουμε το κύμινο και σοτάρουμε για άλλα δυο λεπτά.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, βάζουμε τα ρεβίθια, τα βρασμένα παντζάρια, την τριμμένη φρυγανιά, το αβγό, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα που έχουμε σοτάρει. Χτυπάμε για 4-6 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Πλάθουμε σε σχήμα φαλάφελ, διαμέτρου 5 εκ. και πάχος 1 εκ., και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο.

Για τη σάλτσα ταχινιού: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε το σκόρδο σε ένα μπολ μαζί με το ταχίνι, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Για το σερβίρισμα: Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε με τα φαλάφελ και τη σάλτσα ταχινιού.

*Η συνταγή είναι από το akispetretzikis.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments