Ελλάδα

Συμβούλιο Εφετών: Εδώλιο για 6 μέλη του ΤΑΙΠΕΔ

Συμβούλιο Εφετών: Εδώλιο για 6 μέλη του ΤΑΙΠΕΔ
Με την κατηγορία της παράνομης μίσθωσης 28 ακινήτων του Δημοσίου, θα καθίσουν στο εδώλιο 6 Μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

Εδώλιο για τα έξι μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ έδειξε το συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του, φέρνοντας εκ νέου στην επιφάνεια υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014.

Οι δικαστές του συμβουλίου ζήτησαν την παραπομπή σε δίκη 3 Ελλήνων και 3 αλλοδαπών, μετατρέποντας το αδίκημα που τους βαρύνει από αυτό της απιστίας σε απλή συνέργεια σε απιστία, αναγνωρίζοντας δηλαδή ότι η απόφαση για τη διαχείριση των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ ανήκε αποκλειστικά και μόνο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Γι’ αυτά όμως, με νόμο είχε προβλεφθεί το ακαταδίωκτο, με αποτέλεσμα να παραπέμπονται σε δίκη οι φερόμενοι ως απλοί συνεργοί ενώ οι φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί έχουν μείνει με νομοθετική ρύθμιση στο απυρόβλητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσιοποίηση του πρώτου βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη και οι τρεις ξένοι εμπειρογνώμονες, είχε προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων και κυρίως από τους θεσμούς.

Κατόπιν μάλιστα σχετικής απαίτησης των θεσμών είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο αξιολόγησης η επέκταση του ακαταδίωκτου και για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, πλην όμως η ρύθμιση αυτή δεν μπορούσε να καταλάβει μία εκκρεμή δίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΑΙΠΕΔ: Βελτιωμένες προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Ανοίγουν οι προσφορές των διεκδικητών του ΔΕΣΦΑ

Στο Συμβούλιο Εφετών σήμερα το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για τους «8»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments