Ελλάδα

Απειλητικές επιστολές σε 4 υπουργούς και βουλευτές

Απειλητικές επιστολές σε 4 υπουργούς και βουλευτές
Απειλητικές επιστολές εστάλησαν σε άλλους 4 υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές. Ενώ δεύτερη επιστολή εστάλη και στον Νίκο Κοτζιά.

Δύο ήταν τελικά οι απειλητικές επιστολές που έλαβε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος, δεν ήταν και ο μόνος υπουργός που έλαβε μηνύματα τέτοιου περιεχομένου καθώς εστάλησαν σε άλλους 4 ακόμα υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό.

Άγνωστα ωστόσο, παραμένουν τα ονόματά των παραληπτών. Στην πρώτη δεχόταν απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς ο άγνωστος αποστολέας έγραφε πως υπάρχουν τρεις σφαίρες για τον υπουργό και τα μέλη της οικογενείας του. Η δεύτερη επιστολή, της οποίας ο αποστολέας δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι ο ίδιος, έχει κοινοποιηθεί και σε τέσσερις ακόμα υπουργούς. 

Όπως άλλωστε ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ «υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται».

Οι επιστολές έχουν σταλεί όλες προς έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για την αναζήτηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού ώστε να εντοπιστούν οι αποστολείς. 

Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο δημοσιοποίησης της ανέφερε: «Τώρα γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός που έστειλε την επιστολή. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν».

Εμείς δεν παίζουμε με σκοπιμότητες, οφείλουμε να παρουσιάζουμε το πρόβλημα, να πούμε ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια ώστε να απομονωθούν οι άνθρωποι αυτοί από το κοινωνικό σύνολο και να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο, συμπλήρωσε.

Κοινή αντίληψη όλων, και της κυβέρνησης αλλά και πιστεύω των ανθρώπων που θα κατέβουν να διαδηλώσουν είναι να υπάρξει μεν έκφραση της γνώμης τους αλλά μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ηρεμίας και σεβασμού του δημοκρατικού πολιτεύματος, είπε ο υπουργός. «Δεν φοβόμαστε επεισόδια. Πιστεύουμε ότι θα γίνει σε ήρεμο κλίμα το συλλαλητήριο αλλά έχουμε πάρει μέτρα που πρέπει να πάρουμε» τόνισε.

Αναφορικά με τις ακραίες και απειλητικές τοποθετήσεις που εκφράζονται από διάφορες πλευρές ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι είναι καταδικαστέες όποιες εκφράσεις και ενέργειες περνούν τα όρια. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν ενέργειες που είναι πέρα από τον νόμο και πέρα από το δημοκρατικό πολίτευμα».

Εμείς οφείλουμε να παίρνουμε μέτρα, οφείλουμε να καταδικάζουμε ακραίες ενέργειες, πρέπει να παίρνουμε μέτρα, πρέπει να βάλουμε τα όρια ανάμεσα στη νομιμότητα και τις ακραίες εκφράσεις, όπως και να καταδικάζουμε τις ακροδεξιές αντιλήψεις και εκφράσεις, είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments