Αθλητισμός

Νόβακ Τζόκοβιτς: Απέλυσε τον μάνατζέρ και τον προπονητή του μετά τις συνεχόμενες ήττες

Νόβακ Τζόκοβιτς: Απέλυσε τον μάνατζέρ και τον προπονητή του μετά τις συνεχόμενες ήττες

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Tennis - Australian Open - Men's Singles Final - Melbourne Park, Melbourne, Australia, February 21, 2021 Serbia's Novak Djokovic celebrates winning his final match against Russia's Daniil Medvedev REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake

Ο Σέρβος τενίστας ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει καλά το 2024 ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι αλλάζει προπονητή μετά από 6 χρόνια - Ο Σέρβος τον περασμένο Νοέμβριο είχε «χωρίσει» με τους Ιταλούς ατζέντηδες που τον εκπροσωπούσαν τα τελευταία 15 χρόνια

Παραμένει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (συνολικά βρίσκεται στην κορυφή για 418 εβδομάδες!), έχει ποσοστό επιτυχίας 83.5% (1095 νίκες-216 ήττες), έχει 48 συμμετοχές σε ημιτελικούς Grand Slam και ισοφάρισε το ρεκόρ του Φέντερερ με 58 συμμετοχές σε προημιτελική φάση των σημαντικότερων τουρνουά στον κόσμο.

Κι όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σ’ αυτόν τον τελευταίο μεγάλο κύκλο της καριέρας του δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά (έχασε μετά από χρόνια το Australian Open, γνώρισε σοκαριστικό αποκλεισμό στο Indian Wells) κι αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για ένα ηλεκτροσόκ, ανακοινώνοντας το διαζύγιο του με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς.

Τον Κροάτη παλιό πρωταθλητή, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα του το 2018 και σ’ αυτά τα έξι χρόνια τον βοήθησε (μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του) να κατακτήσει 12 από τα 24 συνολικά Grand Slam και να εξελιχθεί στον αδιαμφισβήτητο βασιλιά του παγκόσμιου τένις.

«Ανησυχώ για τον Ιβανίσεβιτς… Τον κοιτάζω, κατά τη διάρκεια του αγώνα κι είναι κάπως παράξενος, Σαν να μην δίνει όλο του τον εαυτό…», είχε δηλώσει στις 14 Μαρτίου ο Ράντμιλο Αρμένουλιτς, ο κορυφαίος Σέρβος προπονητής του τένις στον οποίο είχαν απευθυνθεί τα ΜΜΕ της χώρας για να τους εξηγήσει την κακή του εικόνα μέσα στο 2024.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Ωστόσο ο Αρμένουλιτς είχε ρίξει κυρίως την ευθύνη στον ίδιο τον Τζόκοβιτς. «Παραμέλησε λίγο την προετοιμασία του. Πρέπει να είναι πολύ πιο σοβαρή τώρα από ό,τι πριν από πέντε ή έξι χρόνια. Ο Νόβακ πρέπει τώρα να επικεντρωθεί περισσότερο στα στοιχεία του τένις που ήταν ‘φτωχά’ κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Indian Wells. Είναι έξυπνος άνθρωπος, είδε τι του έλειπε και είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει πάνω σε αυτό. Ήρθε η ώρα να ξεχάσει το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο και να επικεντρωθεί περισσότερο στο τένις. Ο Νόλε είναι ένας βετεράνος και ως τέτοιος πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια από ό,τι πριν. Είναι φανερό ότι άρχισε να του λείπει η ταχύτητα και να μην μπορεί να παίξει… Θα πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τις σελέμπριτι παρουσίες του Νόλε σε αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ στις ΗΠΑ.

Δύο εβδομάδες αργότερα και χωρίς να υπάρχει η αίσθηση ότι επίκειται η οποιαδήποτε αλλαγή, ο Τζόκοβιτς ανακοίνωσε το διαζύγιο του με τον Ιβανίσεβιτς μέσω Instagram, όπου βέβαια αποθέωσε τον Κροάτη για την «berićetna saradnja» (καρποφόρα συνεργασία τους).

«Θυμάμαι καθαρά τη στιγμή που κάλεσα τον Γκόραν να γίνει μέλος της ομάδας μου. Ήταν πίσω στο 2018 κι εγώ και ο Μάριαν (σ.σ Βάιντα) ψάχναμε κάτι για να φρεσκάρουμε την ομάδα μας και να φέρουμε κάτι καινούργιο. Πράγματι το πετύχαμε αλλά μαζί του φέραμε το γέλιο, το κέφι, πολλά χρόνια στο Νo1 της παγκόσμιας κατάταξης, επιτεύγματα-ρεκόρ καθώς και 12 ακόμα Grand Slam τίτλους (και μερικούς τελικούς)», έγραψε ο Σέρβος και συνέχισε:

View this post on Instagram

A post shared by ATP Tour (@atptour)

«Ανέφερα και το δράμα; Οι φαν μου θα ξέρουν… Ο Γκόραν κι εγώ αποφασίσαμε να σταματήσουμε να δουλεύουμε μαζί πριν από μερικές μέρες. Η χημεία μας στο κορτ είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά η φιλία μας ήταν πάντα σταθερή. Η αλήθεια είναι πως είμαι περήφανος (δεν είμαι σίγουρος αν και αυτός είναι) που εκτός του ότι κερδίσαμε μαζί τουρνουά, είχαμε σε εξέλιξη για πολλά χρόνια και μια μάχη στο Parchisi (σ.σ. ένα επιτραπέζιο παιχνίδι). Και αυτό το τουρνουά δεν σταματάει ποτέ για εμάς. Ευχαριστώ για όλα, φίλε μου. Σε αγαπώ»

Η είδηση πάντως έχει προκαλέσει σοκ και στην Σερβία, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται η αλλαγή προπονητή ήταν η τελευταία (;) κίνηση του Τζόκοβιτς για να αλλάξει εντελώς περιβάλλον στην προσπάθεια του να παραμείνει στην κορυφή.

Κι αυτό γιατί τον περασμένο Νοέμβριο επίσης απροειδοποίητα είχε ανακοινώσει τη λήξη της συνεργασίας του με τους Εντοάρντο Αρτάλντι και Έλενα Καπελάρο. Τον Ιταλό ατζέντη και τη συνεργάτιδα του που τον συνόδευαν από την ηλικία των 20 ετών και είχαν την ευθύνη όλων των εξωαγωνιστικών του δραστηριοτήτων (που του απέφεραν τεράστια κέρδη με τις χορηγίες που είχε υπογράψει).

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Τη θέση τους επισήμως δεν έχει πάρει κανείς, αλλά είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι ο Μαρκ Μάντεν («ο σύμβουλος επιχειρήσεων μου», όπως τον είχε συστήσει ο ίδιος) παίζει αυτόν τον ρόλο…

Ο Βρετανός είναι στο πλευρό του Τζόκοβιτς εδώ και 3 χρόνια και θεωρείται ο υπεύθυνος για την αλλαγή του Σέρβου καθώς ενώ στο παρελθόν ήταν πολύ επιλεκτικός ως προς τις εκδηλώσεις που εμφανιζόταν, τώρα μέσα σε λίγους μήνες έχει βρεθεί από το Ryder Cup του γκολ και τους αγώνες του NBA και του MLS μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του ράγκμπι και την απονομή της Χρυσής Μπάλας στον Λιονέλ Μέσι…

Κι είναι αυτοί οι μήνες που η δημοτικότητα του έχει χτυπήσει κόκκινο και δείχνει ότι χτίζει μια «δυνατή εικόνα» εκτός γηπέδων… Στο μυαλό του μπορεί να πίστευε ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα επηρεάζε την εικόνα του μέσα στο γήπεδο. Προφανέστατα δεν τα υπολόγισε σωστά… Κι αν σύντομα δεν ξαναβρεί το κίνητρο για σκληρή δουλειά, τότε μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι να συνηθίζουμε στην ιδέα του Νόβακ Τζόκοβιτς ως σελέμπριτι και όχι ως πρωταθλητή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments