Πολιτική

Ταυτότητα φύλου: Προκαλεί νέα κρίση μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας

Ταυτότητα φύλου: Προκαλεί νέα κρίση μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας
Ρήγμα και πάλι στις σχέσεις κυβέρνησης - Εκκλησίας λόγω του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου. Δριμύ κατηγορώ των ιεραρχών, αντίδραση και από το Άγιο Όρος. "Θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους".

Νέο «ρήγμα» φαίνεται πως δημιουργεί στις σχέσεις Εκκλησίας κυβέρνησης το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταυτότητα φύλου, μετά το δριμύ κατηγορώ των ιεραρχών, όπως αυτό εκφράστηκε στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Ελλάδος την Πέμπτη, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Στο σκεπτικό της Συνόδου, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως «το προτεινόμενο νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας». Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση προς τον πολιτικό κόσμο «να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει το Νομοσχέδιο, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία».

Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση αλλά η Εκκλησία με την τοποθέτησή της δεν στέλνει μήνυμα με αποδέκτες μόνο τους δύο κυβερνητικούς εταίρους – οι ΑΝΕΛ έχουν εκφράσει ενστάσεις επί άρθρων -, αλλά και προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα κληθούν να λάβουν, διά της ψήφου τους στην Ολομέλεια της βουλής, θέση επί του νομοσχεδίου.

Αλλωστε, προοίμιο της σημερινής δριμείας επίθεσης των ιεραρχών είχε αποτελέσει η εμφανής δυσφορία του Αρχιεπισκόπου στον αγιασμό της Βουλής την περασμένη Δευτέρα, όπου, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο, είχε κάνει λόγο για «παιχνιδίσματα» και για «εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας».

Άγιο Όρος για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου: «Εάν δεν αντιδράσουμε θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους»

Έντονη ήταν η αντίδραση του Αγίου Όρους στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από την ηλικια των 15 ετών.

«Εάν δεν αντιδράσουμε θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους» τονίζουν χαρακτηριστικά σε επιστολή που απέστειλαν προς του Υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή και Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αλλά και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι Προϊστάμενοι 20 Μονών του Αγίου Όρους αναφορικά με το νομοσχέδιο που επιτρέπει την αλλαγή φύλου από τα 15.

Στην ίδια επιστολή διερωτώντας μάλιστα ποιος ορθόδοξος βουλευτής θα ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Αναφορικώς με το προς ψήφιση νομοσχέδιο διερωτώμεθα πλέον τι μας επιφυλάσσεται στο μέλλον!» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του Αγίου Όρους.

Οι Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των Είκοσι Ιερών Μονών προσθέτουν μάλιστα ότι είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν σθεναρά στις κυβερνητικές επιλογές γιατί όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αν δεν το πράξουν θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments