Πολιτική

Ανώτατη πηγή ΝΔ: Εκτός από ποινικοποίηση και “πολωνοποίηση” της πολιτικής ζωής

Ανώτατη πηγή ΝΔ: Εκτός από ποινικοποίηση και “πολωνοποίηση” της πολιτικής ζωής
Σχόλιο από ανώτατη πηγή της ΝΔ για την υπόθεση της Novartis.

Ανώτατη κομματική πηγή της ΝΔ, σχολίαζε πως στην περίπτωση του «σκανδάλου Novartis», εκτός από ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής -που όπως λέει ήταν δεδομένη- πλέον υπάρχει και η πολωνοποίησή της.

Με τον όρο αυτό, η ανώτατη πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρεται στην απουσία διάκρισης των τριών εξουσιών, την οποία και χαρακτήρισε πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει την Ευρώπη.

Τι έγινε στην Πολωνία με την Δικαιοσύνη

Στην Πολωνία, η συντηρητική κυβέρνηση Ντούντα παραβιάζει απροκάλυπτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αφού θα μπορεί να ορίζει τη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου και τα υποψήφια μέλη της. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μαζικές διαδηλώσεις και γίνεται λόγος για «πραξικόπημα».

Η Κομισιόν αποφάσισε να ξεκινήσει την διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην Πολωνία, που μπορεί να οδηγήσει στην αφαίρεση δικαιώματος ψήφου στην ΕΕ, μετά την άρνηση της Βαρσοβίας να αποσύρει τις παρεμβάσεις στο τομέα της δικαιοσύνης..

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αποφάσισε ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος κατάφωρης παραβίασης του κράτους δικαίου στην Πολωνία» και κατά συνέπεια ενεργοποιείται το άρθρο 7 της ευρωπαϊκής συνθήκης, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ που γίνεται επίκληση του άρθρου 7 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης κατά κράτους μέλους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments