Υγεία

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Τα συμπτώματα και πώς θα το αντιμετωπίσετε

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Τα συμπτώματα και πώς θα το αντιμετωπίσετε
Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης έχει ποικίλα συμπτώματα και μάλλον ασαφή τις περισσότερες φορές. Δείτε ποια είναι η κατάλληλη διατροφή για να το αντιμετωπίσετε.

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από τεράστια σωματική και ψυχική εξάντληση. Οι πάσχοντες από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης δεν αισθάνονται ανακούφιση μετά από ανάπαυση, αντίθετα η κόπωση τους συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Επιπλέον, είναι πιθανό να νιώθουν ανεξήγητους πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις, πονοκεφάλους, ενώ αρκετά σύνηθες είναι να έχουμε δυσκολία να συγκεντρωθούμε και να φέρουμε σε πέρας τις συνηθισμένες μας ασχολίες. Η σωστή διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια αντιμετώπισης του συνδρόμου.

Η λίστα με τα 4 υγιεινά τρόφιμα κατά του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης:

-Αβοκάντο

Θεωρείται μία από τις καλύτερες πηγές ενέργειας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λιπαρά και συμβάλει στην αύξηση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο, βοηθώντας σας να βρίσκεστε σε εγρήγορση.

-Μύρτιλο

Με το μύρτιλο οι υδατάνθρακες και τα λίπη μετατρέπονται σε ενέργεια, ενώ παράλληλα έχει υπέροχη γεύση. Είναι μια μεγάλη πηγή μαγγανίου, που βοηθά τη διαδικασία μετατροπής. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το μύρτιλο μπορεί να αποτρέψει και την απώλεια μνήμης.

-Μαύρη σοκολάτα

Μια φυσική πηγή ενέργειας, που οφείλεται στην καφεΐνη που περιέχει, η οποία θα αυξήσει τις ενδορφίνες σας και θα σας κρατήσει ξεκούραστους. 

-Μήλα

Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C, Ε, Κ, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φιλικό οξύ και χολίνη. Τρώγοντας ένα μήλο την ημέρα παίρνουμε 8.4 mg που σημαίνει 14% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του κολλαγόνου, και στην μετατροπή του αποθηκευμένου στο σώμα λίπους σε ενέργεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments