Γεύση

Νηστίσιμο πολίτικο πιλάφι, το απόλυτο συνοδευτικό

Νηστίσιμο πολίτικο πιλάφι, το απόλυτο συνοδευτικό
Οι πολίτικες γεύσεις είναι το λιγότερο λαχταριστές. Όπως ακριβώς και το νηστίσιμο πολίτικο πιλάφι που μαγειρεύουμε σήμερα.

Ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό που θα τιμήσετε δεόντως σε περιόδους νηστείας, αυτό το πολίτικο πιλάφι είναι ιδανικό να συνοδεύσετε όποιο θαλασσινό επιθυμείτε. Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά2 νεροπότηρα ρύζι για πιλάφι1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα1 φλιτζανάκι του καφέ μαύρες σταφίδες1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιαςλίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε το ρύζι καλά με άφθονο, κρύο νερό. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 4½ ποτήρια νερό και λίγο αλάτι. Αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο.

Προσθέτετε τις σταφίδες και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό του. Το αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε με πάνινη πετσέτα και το αφήνετε έτσι για 5-6 λεπτά.

Ρίχνετε μέσα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Τέλος ρίχνετε τον άνηθο και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Βάζετε το ρύζι σε στρογγυλή φόρμα και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments