Πολιτική

Σταύρος Κοντονής: Κανείς από την κυβέρνηση δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας της Novartis

Σταύρος Κοντονής: Κανείς από την κυβέρνηση δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας της Novartis
«Κανείς δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας από την κυβέρνηση. Δεν ήξερα ούτε καν τι περιέχει η δικογραφία. Από δημοσιογραφικές έρευνες είχα πει τότε ότι έχω την εντύπωση ότι το σκάνδαλο Novartis θα είναι μεγαλύτερο του σκανδάλου της Siemens. Με βάση τη δημοσιογραφική έρευνα και όχι τα στοιχεία της δικογραφίας», είπε ο κ. Σταύρος Κοντονής απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησης γνώριζαν στοιχεία της δικογραφίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μίλησε για προσπάθεια τρομοκράτησης των μαρτύρων αλλά και των δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση την Novartis και υποστήριξε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας.

«Κανείς δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας από την κυβέρνηση. Δεν ήξερα ούτε καν τι περιέχει η δικογραφία. Από δημοσιογραφικές έρευνες είχα πει τότε ότι έχω την εντύπωση ότι το σκάνδαλο Novartis θα είναι μεγαλύτερο του σκανδάλου της Siemens. Με βάση τη δημοσιογραφική έρευνα και όχι τα στοιχεία της δικογραφίας», είπε ο κ. Κοντονής απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησης γνώριζαν στοιχεία της δικογραφίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, o κ. Κοντονής υποστήριξε ότι «υπάρχει μια προσπάθεια τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών με μηνύσεις» και πρόσθεσε ότι το ίδιο γίνεται και με τους μάρτυρες.

Στη συνέχεια, έδωσε ένα σχετικό παράδειγμα με την υπόθεση της Siemens λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούσαν να βγάλουν τρελή την γραμματέα του Χριστοφοράκου, την κ. Τσακάλου, η οποία προέβαινε σε καταθέσεις ενώπιων του ανακριτή αλλά και ενώπιων του δικαστηρίου. Αυτή τη γυναίκα, προσπάθησαν 10 χρόνια να τη βγάλουν τρελή. Πριν μερικές μέρες, κατέθεσε στο εφετείο για την υπόθεση της Siemens ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αυγερινός και είπε, θυμήθηκε μετά από δέκα χρόνια, ότι αυτά τα λεφτά πράγματι πήγαιναν στο ΠΑΣΟΚ και στο κόμμα».

«Κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο, υπάρχει μια προσπάθεια τρομοκράτησης των μαρτύρων και μία προσπάθεια να τους βγάλουν τρελούς», πρόσθεσε.

«Όσοι κάνουν επιθέσεις στη δικαιοσύνη να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», είπε ακόμα ο κ. Κοντονής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments