Αθλητισμός

“Λιοντάρι” ο Βίντα, κορυφαίος ο Στάνκοβιτς – Ξεμπλόκαρε την ΑΕΚ ο Αλμέιδα – 12ος παίκτης του Άγιαξ

“Λιοντάρι” ο Βίντα, κορυφαίος ο Στάνκοβιτς – Ξεμπλόκαρε την ΑΕΚ ο Αλμέιδα – 12ος παίκτης του Άγιαξ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROPA LEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ.(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Η κίνηση-ματ του Αργεντινού και ο σεισμός που... ματαιώθηκε! Η ισοπαλία με τους Ολλανδούς αδικεί την ΑΕΚ δεδομένων των ευκαιριών που είδαμε στο ματς της 2ης αγωνιστικής.

Αυτό το 1-1 με τον Άγιαξ αδικεί την ΑΕΚ στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League! Γιατί η Ένωση είχε τις ευκαιρίες για να πάρει μία τεράστια νίκη με τη συμβολή του κόσμου της, ο οποίος δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να φωνάζει, ακόμα και όταν η ομάδα του περνούσε δύσκολες στιγμές. Η πίστη του στο σύνολο του Αλμέιδα ήταν συγκινητική. Μέχρι το 90’ οι Ενωσίτες αποτέλεσαν πραγματικά τον δωδέκατο παίκτη, έδιναν ενέργεια στο γήπεδο και στους ποδοσφαιριστές. Τα λάθη και σήμερα ήταν πολλά. Από λάθος του Γκατσίνοβιτς ξεκινά η αντεπίθεση του Άγιαξ στην οποία κέρδισε το πέναλτι. Είχε και τα γνωστά κενά στην άμυνα η ελληνική ομάδα. Ο Στάνκοβιτς όμως έκανε μεγάλο παιχνίδι, ίσως καλύτερο και από αυτό στο Μπράιτον. Ο Αυστριακός με τις επεμβάσεις του κράτησε όρθια την ομάδα του και διατήρησε την ψυχολογία των συμπαικτών του.

Ήταν ο καλύτερος παίκτης της ελληνικής ομάδας. Από εκεί και πέρα και ο Γκατσίνοβιτς έκανε πολύ καλό παιχνίδι, αλλά και ο Άμραμπατ, ο οποίος έδωσε την ασίστ. Ο Πόνσε επίσης είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά ήταν άστοχος.

Η ΑΕΚ έμοιαζε μπλοκαρισμένη επιθετικά μέχρι να κάνει τις αλλαγές, όπου στην ουσία άλλαξε όλη την αριστερή του πλευρά(!!!). Οι κινήσεις αυτές φρέσκαραν τον οργανισμό αλλά και τον νου της ομάδας. Η ισοφάριση από τον… λέοντα Βίντα ήρθε σε ένα σημείο που αύξησε τις προσδοκίες για ένα ακόμα γκολ. Οι ευκαιρίες για να το πετύχει υπήρχαν. Βάζουμε και βλέπουμε ξανά τις φάσεις στη Glomex και απορούμε πως χάνει το τετ α τετ ο Γιόνσον στο 90’. Θα προκαλούσε σεισμικές δονήσεις αν γινόταν το 2-1 σε εκείνο το σημείο.

Είχαν όμως και οι Ολλανδοί δωδέκατο παίκτη, τον Σλοβένο διαιτητή, Ματέι Γιουγκ, ο οποίος, όπως σας ενημερώσαμε και στο match report του Sportdog, τα έβλεπε όλα… ασορτί με τις φούξια κάλτσες που φόρεσε ο ίδιος με το επιτελείο του. Δεν ισοπεδώνουμε τον Άγιαξ. Δεν είναι ομάδα του κλώτσου και του μπάτσου. Φέτος βέβαια αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Στη Φιλαδέλφεια ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ο ρέφερι όμως έδινε κάποια σφυρίγματα στους φιλοξενούμενους που εκνεύρισαν την εξέδρα και χάλασαν το μυαλό των «κιτρινόμαυρων» που απέκτησαν νευρικότητα και αυτό φάνηκε στο γεγονός, ότι από το θολωμένο μυαλό που είχαν έκαναν λανθασμένες ενέργειες στην επίθεση…

Η ΑΕΚ παρά την ισοπαλία διατηρήθηκε πρώτη στον όμιλό της. Και αυτό γιατί Μαρσέιγ και Μπράιτον αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2. Αυτό σημαίνει, ότι έχει δικαίωμα να ελπίζει και να ονειρεύεται για τη συνέχεια. Έχει σταθεί πολύ καλά στους ομίλους του Europa και είναι ευχής έργον να είναι δυνατή και αποτελεσματική στα υπόλοιπα ματς. Για να δούμε όμως τι σημείωσε το Sportdog για κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Στάνκοβιτς: Ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Κράτησε την ομάδα του στο 0-1 και ακόμα και μετά την ισοφάριση έκανε μεγάλες επεμβάσεις. Στιντιμπέ: Ήταν πολύ ορεξάτος στο παιχνίδι και είχε πολλά ανεβάσματα και γεμίσματα, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε αλλαγή και αντικατστάθηκε από τον Ρότα.

Βίντα: Είχε κάποια θέματα στα μαρκαρίσματα, γιατί οι Ολλανδοί ήταν ιδιαίτερα γρήγορη στην αντεπίθεση. Ήταν ο παίκτης που λύτρωσε την ΑΕΚ με το γκολ που σημείωσε. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε και μία κεφαλιά ψαράκι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Μουκουντί: Έκανε λαθάκια. Στο 12’ για παράδειγμα από λάθος απομάκρυνση του ο Μπόρχες πήρε τη μπάλα σούταρε, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε να αγωνιστεί μαζί με τον Βίντα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Χατζισαφί: Και αυτός είχε πολλά ανεβάσματα και γεμίσματα. Δημιούργησε ευκαιρία, έκανε και κάποια σουτ. Στο δεύτερο μέρος κουράστηκε και έγινε αλλαγή. Σιμάνσκι: Είχε πολλά τρεξίματα και έδωσε πολύτιμες βοήθειες στην άμυνα που ήταν καθοριστικές, γιατί οι Ολλανδοί έβγαιναν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση. Στο 52′ έσωσε πάνω στη γραμμή πλασέ του Μπέργκχους, σε καθοριστικό σημείο δηλαδή, γιατί η ΑΕΚ δεν είχε ακόμα ισοφαρίσει. Οπότε αυτή η επέμβαση έδωσε και αυτή ψυχολογία, όπως εκείνες του Στάνκοβιτς.

Γκατσίνοβιτς: Ήταν από τους καλύτερους παίκτες, είχε συμμετοχή σε φάσεις, λίγο καθαρότερο μυαλό να είχε και θα σκόραρε σίγουρα.

Άμραμπατ: Μισό γκολ του Βίντα ανήκει σε εκείνον. Έκανε πολύ καλό ματς, έτρεξε, μάρκαρε, έπαιξε με τη δύναμή του. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Μαροκινό για την ψυχή που έβγαλε στο χορτάρι.

Πινέδα: Θετική η παρουσία του, αν και ήταν ο παίκτης που έκανε το πέναλτι στον Μπέργκαϊν στο 28’, απ’το οποίο προηγήθηκε ο Άγιαξ. Είχε ευκαιρία να σκοράρει στο 35’ και να εξιλεωθεί. Ο Χόρτερ όμως είχε αντίθετη άποψη.

Αραούχο: Ο παίκτης που ξέρουμε! Έτρεξε πίεσε, έφτιαξε φάσεις. Δεν ευνοήθηκε από τις συγκυρίες για να έχει μια καθαρή ευκαιρία. Ίσως αν είχε χώρους να έβρισκε και το γκολ.

Πόνσε: Ήταν μέσα σε πολλές ευκαιρίες. Απείλησε κυρίως με κεφαλιές. Δεν ήταν η μέρα του όμως ΚΑΙ σήμερα.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Μάνταλος: Η είσοδός του στο παιχνίδι έδωσε ενέργεια στην ΑΕΚ. Είχε ευκαιρία να σκοράρει στο 77′ με σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 90’ έβγαλε τετ α τετ τον Γιόνσον.

Γιόνσον: Ήταν συγκλονιστικός! Αν έβαζε και το τετ α τετ, δίνοντας τη νίκη στην ΑΕΚ στο 90’ τώρα θα τον αποθεώναμε. Με τα αν όμως δεν γράφεται ιστορία.

Ρότα: Ήταν πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση. Έτρεχε πάνω κάτω, βοήθησε αρκετά και τον Άμραμπατ.

Ελίασον: Έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα. Δεν βγήκαν ιδιαίτερες φάσεις όταν μπήκε από τη μεριά. Το ματς έγινε κυρίως από δεξιά.

Μοχαμαντί: Στο 83′ πρόλαβε να κάνει ένα επικίνδυνο γύρισμα το οποίο απομακρύνθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments