Ελλάδα

Τζανέτος Φιλιππάκος: Μήνυμα για τις εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου, στην Αρεόπολη Μάνης

Τζανέτος Φιλιππάκος: Μήνυμα για τις εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου, στην Αρεόπολη Μάνης
Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου, για τις εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου, στην Αρεόπολη Μάνης.

Η 17η Μαρτίου είναι μία από τις σημαντικότερες επετείους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καθώς την ημέρα αυτή ξεκίνησε επίσημα η Εθνική Παλιγγενεσία, από τα «ιερά χώματα» της Μανιάτικης γης.

Σαν σήμερα πριν 197 χρόνια, οι Μανιάτες οπλαρχηγοί, που συγκεντρώθηκαν στην Αρεόπολη, με τόλμη και πίστη στις δυνάμεις του Έθνους, ύψωσαν το λάβαρο της Επανάστασης, η οποία επρόκειτο να συγκλονίσει όλο τον πολιτισμένο κόσμο της εποχής.

Οι Μανιάτες, αποδεικνύοντας το μεγαλείο του ηρωισμού τους, κήρυξαν πρώτοι από όλους, την έναρξη της Επανάστασης, η οποία αποτέλεσε κορύφωση της εθνικής αναγέννησης του νέου Ελληνισμού, ύστερα από τέσσερις αιώνες σκληρής οθωμανικής κυριαρχίας.

Η επέτειος της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα στην Αρεόπολη αποτελεί ημέρα σεβασμού και τιμής, η οποία αποτυπώνει διαχρονικά την ταύτιση του έθνους με τα ιδανικά της ελευθερίας, της φιλοπατρίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

"Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, για την μανιάτικη καταγωγή μου, γιατί εμείς οι Μανιάτες, σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, πορευόμαστε με βάση τον άγραφο αξιακό μας κώδικα, που προτάσσει την αγωνιστικότητα, την αυτοθυσία και τον σεβασμό στις τοπικές μας παραδόσεις."

Εμείς, οι Έλληνες είμαστε δυνατοί στην ψυχή, μεγάλοι στα οράματα και πλούσιοι σε ιδανικά. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι μεγαλουργούμε. Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από αλληλεγγύη, ανθρωπιά και πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να υπερβούμε την κάθε αντιξοότητα. Το χρωστάμε στην Πατρίδα μας, αλλά και στις γενιές που θα έρθουν μετά από μας.

Είθε το έργο των προγόνων μας να μη λησμονείται και να είναι ο Φάρος που φωτίζει το δρόμο μας, για να φαινόμαστε διαρκώς αντάξιοι όλων εκείνων που θυσιάστηκαν, για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Μανιάτες και σε όλους τους Έλληνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments