Υγεία

Διαβήτης Τύπου 2: Νέες θεραπείες με ένεση μία φορά τον μήνα

Διαβήτης Τύπου 2: Νέες θεραπείες με ένεση μία φορά τον μήνα
Eδώ και ένα εξάμηνο διατίθενται και στην Ελλάδα θεραπείες που χορηγούνται με ένεση μία φορά την εβδομάδα.

Νέες θεραπείες αναμένονται στο εγγύς μέλλον,  για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, που θα χορηγούνται ενέσιμα μία φορά το μήνα. Μάλιστα εδώ και ένα εξάμηνο διατίθενται και στην Ελλάδα θεραπείες που χορηγούνται με ένεση μία φορά την εβδομάδα. Οι τελευταίες καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη, με λιγότερες υπογλυκαιμίες, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς.

"Οι νέες θεραπείες, που είναι ανάλογα του GLP, ρυθμίζουν καλύτερα τον σακχαρώδη διαβήτη, απομακρύνοντας τον κίνδυνο υπογλυκαιμιών και επιτυγχάνοντας και μείωση του σωματικού βάρους των πασχόντων. Επιπλέον, επειδή γίνονται μόνο μία φορά την εβδομάδα, οι διαβητικοί αποφεύγουν τις καθημερινές ενέσεις και συνεπώς συμμορφώνονται πιο εύκολα στη θεραπεία τους. Εκτός από τις ενέσιμες θεραπείες που ήδη κυκλοφορούν, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα ακόμη μία, η οποία επίσης είναι ανάλογο του GLP" εξήγησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, Ζαδάλλα Μούσλεχ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε με αφορμή το 45ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδους Διαβήτη, το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη από τις 9 έως τις 12 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσλεχ οι νέες μορφές ινσουλίνης, που κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό στη χώρα μας, αποτελούν "ανάσα" για τους διαβητικούς και τα πλεονεκτήματά τους είναι ότι μιμούνται τη φυσιολογική έκκριση και δράση της ινσουλίνης του ανθρώπινου οργανισμού και μειώνουν τα υπογλυκαιμικά επεισόδια.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβήτης τύπου 2: Τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments