Διεθνή

Στίβεν Χόκινγκ: Ανάμεσα στον Νεύτωνα και τον Δαρβίνο οι στάχτες του αστροφυσικού

Στίβεν Χόκινγκ: Ανάμεσα στον Νεύτωνα και τον Δαρβίνο οι στάχτες του αστροφυσικού
Ανάμεσα από τους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου στο Αβαείο του Westminster θα ενταφιαστούν οι στάχτες του αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κοσμήτορας του Westminster, ο Dr. John Hall, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "Είναι απολύτως λογικό οι στάχτες του Καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ να θαφτούν στο Αβαείο, κοντά σε εκείνα των διακεκριμένων επιστημόνων.

"Άλλοι διάσημοι επιστήμονες θάβονται ή μνημονεύονται κοντά, οι πιο πρόσφατες ταφές είναι εκείνες των ατομικών φυσικών Ernest Rutherford το 1937 και Joseph Joseph Thomson το 1940."

Πρόσθεσε δε ότι «Πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας η επιστήμη και η θρησκεία να συνεργαστούν για να επιδιώξουν να απαντήσουν στα μεγάλα ζητήματα του μυστηρίου της ζωής και του σύμπαντος».

Αν και η στάχτη του θα αφεθεί στο Westminster, η κηδεία του Καθηγητή Χόκινγκ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο του Πάσχα, στις 31 Μαρτίου, στην Εκκλησία του Πανεπιστημίου Great St Mary στο Cambridge.

Θα είναι μια ιδιωτική τελετή σε ένα μνημείο κοντά στο Gonville & Caius College όπου ο επιστήμονας ήταν μέλος για πάνω από 53 χρόνια. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί ιδιωτική δεξίωση στο Trinity College.

Η οικογένειά του είπε ότι η τοποθεσία της κηδείας επιλέχθηκε λόγω της "πόλης που αγαπούσε τόσο πολύ και που τον αγάπησε".

Σε μια δήλωση, τα παιδιά του καθηγητή Χόκινγκ δήλωσαν ότι "Ο πατέρας μας έζησε και εργάστηκε στο Cambridge για πάνω από 50 χρόνια. Ήταν ένα αναπόσπαστο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο τμήμα του πανεπιστημίου και της πόλης. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να τελέσουμε την κηδεία του στην πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και που τον αγάπησε. 

Η ζωή και το έργο του πατέρα μας σήμαιναν πολλά πράγματα σε πολλούς ανθρώπους, τόσο θρησκευτικούς όσο και μη θρησκευτικούς. Έτσι, η τελετή θα είναι τόσο περιεκτική όσο και παραδοσιακή, αντανακλώντας το εύρος και την ποικιλομορφία της ζωής του. "

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments