Διεθνή

Στην Ιρλανδία ο Πάπας – Η πρώτη επίσκεψη μετά από 40 χρόνια

Στην Ιρλανδία ο Πάπας – Η πρώτη επίσκεψη μετά από 40 χρόνια
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφτεί την Ιρλανδία τον Αύγουστο. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ποντίφικα μετά από 40 χρόνια και μετά τη σωρεία σεξουαλικών σκανδάλων από ιερείς.

Δύσκολη η αποστολή στην Ιρλανδία για τον Πάπα Φραγκίσκο καθώς τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς της καθολικής εκκλησίας ετοιμάζουν διαδηλώσεις και αντιδράσεις.

Η Καθολική Εκκλησία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς και ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επίσης κατηγορηθεί ότι δεν έχει δώσει την δέουσα σημασία στο φλέγον αυτό ζήτημα.

"Θα υπάρξουν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες" προειδοποιεί μέσω της Telegraph, η Marie Collins, θύμα η ίδια  κακοποίησης και πρώην μέλος της επιτροπής του Βατικανού που δημιούργησε ο Πάπας προκειμένου να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των σκανδάλων. Ωστόσο, η ίδια παραιτήθηκε πέρυσι όταν η επιτροπή απέτυχε παταγωδώς να λάβει σοβαρά μέτρα κατά του προβλήματος.

“Ο Πάπας έχει πει όλα τα σωστά λόγια, μίλησε για μηδενική ανοχή αλλά όταν έπρεπε να αναλάβει δράση, δεν έκανε τίποτα. Δεν γνωρίζω γιατί το ζήτημα δεν αποτελεί προτεραιότητα για εκείνον, αλλά κάτι τέτοιο δεν μοιάζει ευοίωνο για το μέλλον" πρόσθεσε μεταξύ άλλων, η κ. Collins η οποία κακοποιήθηκε όταν ήταν 13 ετών από έναν ιερέα.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη του Πάπα είναι ιστορικής σημασίας καθώς θα είναι η πρώτη μετά από 40 χρόνια. Ο προηγούμενος Ποντίφικας που επισκέφθηκε την Ιρλανδία ήταν ο Παύλος Ιωάννης ο 2ος το 1979, όπου έγινε δεκτός μετά βαϊων και κλάδων.

Αλλά τότε η Ιρλανδία ήταν μία τελείως διαφορετική χώρα. Πλέον, η φήμη της Καθολικής Εκκλησίας έχει διαταραχτεί από τα σεξουαλικά σκάνδαλα, το διαζύγιο είχε νομιμοποιηθεί σε ένα δημοψήφισμα του 1995 και μόλις το 2005 η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Τον Μάιο μάλιστα θα γίνει και ένα ακόμα δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Ο 81χρονος Ποντίφικας θα φτάσει στο Δουβλίνο στις 25 Αυγούστου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments