Οικονομία

“Κόκκινα” δάνεια: 30 νέα ΚΕΠ για συμβουλές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

“Κόκκινα” δάνεια: 30 νέα ΚΕΠ για συμβουλές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Ανοίγουν 30 Κέντρα Ενημέρωσης και υποστήριξης Δανειοληπτών με στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την διαχείριση οφειλών.

​Με στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και τη μεσολάβηση προς τις τράπεζες για την τελική ρύθμιση, ανοίγουν 30 (ΚΕΠ) Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με το «Έθνους», θα λειτουργήσουν από τον Ιανουάριο και θα στελεχωθούν, σε πρώτη φάση, με συνολικά 120 άτομα. Στις αρμοδιότητές τους περιλαμβάνεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών οικονομικής και νομικής φύσεως για θέματα διαχείρισης οφειλών.

Επίσης, θα ενημερώνουν τους δανειολήπτες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τις οφειλές τους. Παράλληλα, θα μεσολαβούν, με την έγκριση των δανειοληπτών, στις τράπεζες με στόχο τη συμφωνία ρύθμισης της πληρωμής των οφειλών. Τα ΚΕΥΔ επιδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια. Συγκεκριμένα, από το ΕΣΠΑ έχουν εξασφαλιστεί 15 εκατ. ευρώ ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες για τη λειτουργία σε όλη τη χώρα των 30 Κέντρων Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Τα ΚΕΥΔ θα λειτουργήσουν: Αττική Τρία (3) στον Κεντρικό Τομέα Δύο (2) στον Βόρειο Τομέα Από ένα (1) σε Δυτικό Τομέα, Νότιο Τομέα, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική Ένα (1) στον Πειραιά Θεσσαλονίκη Τρία (3) συνολικά Περιφέρεια Από ένα Κέντρο Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών σε: Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Έβρο, Εύβοια, Ημαθία, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Κοζάνη, Κορινθία, Λάρισα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Ρόδο, Σέρρες, Χανιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments