Πολιτική

Novartis: Άρνηση Γεωργιάδη και Πικραμμένου να παραστούν στην προανακριτική

Novartis: Άρνηση Γεωργιάδη και Πικραμμένου να παραστούν στην προανακριτική
Με επιστολές τους, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θοδωρή Δρίτσα, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παναγιώτης Πικραμμένος αρνούνται να παραστούν στην προανακριτική για την υπόθεση Novartis.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παναγιώτης Πικραμμένος συγκαταλέγονται στη λίστα όσων δεν θα παραστούν τελικά για να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν θα παραστεί για έκφραση γνώμης αναφορικά με την αρμοδιότητα της ειδικής επιτροπής και ενημερώνει ότι επιφυλάσσεται για το δικαίωμά του να παραστεί σε μεταγενέστερη συνεδρίαση της Επιτροπής επί της ουσίας της υπόθεσης. Δηλώνει, επίσης, ότι προσδοκά ότι η κρίση της Επιτροπής θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τους νόμους.

«Σε εκτέλεση της Απόφασης της Επιτροπής καλούμαι, σύμφωνα με το άρθρο 156 του Κανονισμού της Βουλής, ιδίως για "έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας της Επιτροπής". Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, "σε περίπτωση που η Επιτροπή θεωρεί εαυτή ως αρμόδια, μπορεί να καλέσει εκ νέου τα δέκα (10) αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα". Σας δηλώνω, ότι δεν θα παραστώ για "έκφραση γνώμης" για τα ως άνω διαδικαστικά θέματα και προσδοκώ, ότι η κρίση της Επιτροπής επ΄ αυτών θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ, και τους νόμους. Επιφυλάσσομαι για το δικαίωμά μου να παραστώ σε μεταγενέστερη συνεδρίαση της Επιτροπής επί της ουσίας της υπόθεσης» αναφέρει ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Γεωργιάδης: Στη γελοιότητα που σας παρέσυρε ο Τσίπρας δεν θα συμμετάσχω

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης στην επιστολή του κάνει λόγο για γελοιότητα από πλευρά της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Άδωνι Γεωργιάδης αναφέρει τα εξής:

«Προς:

Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά την συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου του 2018 σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS .

Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής,

Έλαβα την επιστολή σας με ημερομηνία 21/03/2018 όπου και μου γνωστοποιείτε την απόφαση της Επιτροπής σας να εμφανιστώ ενώπιόν σας για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητάς σας. Λυπούμαι που θα σας το πω, αλλά δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα.

Η Επιτροπή σας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες και αυτό που μου ζητάτε είναι σα να με καλούσε ένας εισαγγελέας για να με ρωτήσει την γνώμη μου, εάν έχει αρμοδιότητα να με καλέσει ή όχι.

Με συγχωρείται κύριε Πρόεδρε, αλλά ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε τον γέλωτα ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή. Σας παρακαλώ θερμά να μην εξευτελίζετε για πολιτικούς λόγους ούτε το Κοινοβούλιο ούτε το Σύνταγμα.

Δεν πρόκειται να παραβώ τον όρκο μου στο Σύνταγμα των Ελλήνων εμφανιζόμενος στην Επιτροπή σας κατά αυτόν τον τρόπο.

Εάν επιθυμείτε να κάνουμε φιλολογική συζήτηση εκτός Κοινοβουλίου στην διάθεσή σας.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας και να με ελέγξετε για την υπόθεση Novartis, έτσι ώστε να αποκαλύψω την σκευωρία και τους σκευωρούς, πολύ ευχαρίστως να καταθέσω στην Επιτροπή σας μετά φυσικά την εξέταση των μαρτύρων που με κατηγορούν,

Αλλά στην γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κύριος Τσίπρας, εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω. Αρνούμαι, λοιπόν, να παραστώ στην Επιτροπή σας προς έκφραση γνώμης ως προς την αρμοδιότητά σας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments