Global News

Süddeutsche Zeitung: Απίθανη η νοθεία στην Τουρκία

Süddeutsche Zeitung: Απίθανη η νοθεία στην Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στο σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, υποστηρίχθηκε ότι είναι απίθανο να νοθευτούν οι εκλογές.

Πολλά ήταν τα σχόλια και οι αναλύσεις στον γερμανικό Τύπο σχετικά με το εκλογικό περιβάλλον στην Τουρκία και την εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε στη Γερμανία. Σε σχόλιο στο ειδησεογραφικό portal της Süddeutsche Zeitung, ο οποίο δείχνει ότι φαίνεται απίθανο να νοθευθούν οι εκλογές, υποστηρίζεται ότι δεν είναι δυνατό να κερδίσει ο Ερντογάν τις εκλογές:

«Θα κάνει κάτι (ο Ερντογάν) για να παραμείνει στην εξουσία; Ναι, θα το κάνει. Θα καταφύγει επίσης σε μη δημοκρατικά μέσα; Είναι δυνατό. Είναι δυνατό. Κανείς στην Τουρκία δεν θα εκπλαγεί αν ο Ερντογάν προσπαθήσει να εκφοβίσει τους ψηφοφόρους και να εξαπατήσει Σεισμική ζώνη. Αλλά υπάρχει πολύς χώρος για αυτό. Αν και η δημοκρατία δεν είναι τέλεια στην Τουρκία, σε μια λειτουργική χώρα γεμάτη χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτά τα κόλπα θα γίνουν αντιληπτά αμέσως. Οι ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης και τα κόμματα θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή σε αυτό.

Επιπλέον, φαίνεται απίθανο ο Ερντογάν, του οποίου η υγεία επιδεινώνεται, να κλέψει τις εκλογές, γιατί δεν είναι πλέον το φαβορί των εκλογών. Το σημερινό περιβάλλον δείχνει τη νίκη του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτστντάρογλου. Εάν ο Ερντογάν κερδίσει το βράδυ των εκλογών και εκλεγεί με 50% ή περισσότερο των ψήφων, κανείς δεν θα το πιστέψει.  Είναι απίθανο ακόμη και οι ίδιοι οι μηχανισμοί του Ερντογάν να νοθεύσουν τις εκλογές. Εκλογική επιτροπή, αστυνομία, στρατός. Ακόμη και όσοι κάθονται σε επίσημα γραφεία αισθάνονται ότι μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments