Γεύση

Καλαθάκια παρμεζάνας, γευστικά και πασχαλιάτικα

Καλαθάκια παρμεζάνας, γευστικά και πασχαλιάτικα
Σήμερα φτιάχνουμε καλαθάκια παρμεζάνας.

Καλαθάκια παρμεζάνας, ιδανικό ορεκτικό για κάθε ημέρα. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας το Πάσχα.

Υλικά:

2 ½ φλ. (200 γρ. περίπου) χοντροτριμμένη παρμεζάνα (η συνταγή δεν γίνεται με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα),Σπρέι λαδιού ή λίγο ελαφρύ λάδι (αραβοσιτέλαιο π.χ.) για άλειμμα.Σαλάτα: 4 χούφτες ανάμικτα τρυφερά φύλλα σαλάτας (από συσκευασία),4 μικρά ραπανάκια σε λεπτές ροδέλες,100 γρ. περίπου φραγκοστάφυλα (φρέσκα ή καλής ποιότητας κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα,2 αβγά κομμένα στα τέσσερα,2 κουταλιές ελαιόλαδο,½ κουταλιά βαλσαμικό ξίδι,8 μικρά κλωναράκια άνηθο,αλάτι, πιπέρι.

Παρασκευή:

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C και κόβετε τετράγωνα κομμάτια 2-3 τετράγωνα κομμάτια αντικολλητικής λαδόκολλας, πλευράς 18-20 εκ. περίπου (θα τα χρησιμοποιήσετε 2-3 φορές).-Σχεδιάζετε πάνω στο καθένα έναν κύκλο διαμέτρου 12 εκ. περίπου (με οδηγό ένα πιατάκι από φλιτζανάκι του καφέ).-Βάζετε 1 ραμεκέν (ατομικό σκεύος για σουφλέ) ή 1 ποτήρι από χοντρό γυαλί (για ουίσκι π.χ.), με βάση διαμέτρου 8 εκ. περίπου με τον πάτο προς τα πάνω και το ντύνετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, πιέζοντάς το να κολλήσει απάνω στερεά.-Ύστερα, ψεκάζετε το αλουμινόχαρτο με σπρέι λαδιού ή το αλείφετε ελαφρά με λάδι.-Παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια της λαδόκολλας και απλώνετε ομοιόμορφα μέσα στον κάθε κύκλο 1/3 φλ. χοντροτριμμένη παρμεζάνα.-Βάζετε τη λαδόκολλα στο φούρνο (πάνω στο ταψί του) και ψήνετε την παρμεζάνα για 5-7 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει ελαφρά.-Βγάζετε το ταψί με τη λαδόκολλα από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά για λίγα δευτερόλεπτα και ύστερα, παίρνετε προσεχτικά τη λαδόκολλα και την αναποδογυρίζετε πάνω στο ραμεκέν ή το ποτήρι.-Πολύ προσεχτικά αφαιρείτε τη λαδόκολλα. Με τις παλάμες σας, πιέζετε την παρμεζάνα να πάρει το σχήμα του ραμεκέν ή του ποτηριού (αν σκιστεί κάπου, μπαλώνετε το σκίσιμο τραβώντας πάνω τη ζεστή παρμεζάνα).-Αφήνετε το «καλαθάκι» να κρυώσει πάνω στο ραμεκέν ή το ποτήρι για 5 λεπτά και το αφαιρείτε.-Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη παρμεζάνα. (Τα καλαθάκια μπορούν να ετοιμαστούν από την προηγούμενη μέρα και όταν κρυώσουν εντελώς, να μείνουν κλεισμένα στεγανά σε ένα κουτί).-Πριν σερβίρετε, ετοιμάζετε τη σαλάτα: Βάζετε τα φύλλα της σαλάτας σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα το λάδι, το βαλσαμικό ξίδι και αλάτι.-Μοιράζετε τη σαλάτα στα καλαθάκια και προσθέτετε το αβγό (πασπαλισμένο με αλατοπίπερο), τα ραπανάκια και τα 1-2 φραγκοστάφυλα.-Τα γαρνίρετε με κλωναράκια άνηθου και διακοσμείτε τα πιάτα με επιπλέον φραγκοστάφυλα.

*Συνταγή από: xrysessyntages.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments