Πολιτική

Ένα μήνα παράταση στην προανακριτική της υπόθεσης Novartis αποφασίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία

Ένα μήνα παράταση στην προανακριτική της υπόθεσης Novartis αποφασίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία
Την απόφαση να ζητήσει έναν ακόμα μήνα παράταση εργασιών έλαβε σήμερα το πρωί η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Σε πόρισμα χωρίς διαπιστώσεις για την ουσία της υπόθεσης αλλά με νομικές ερμηνείες και τεχνάσματα προσανατολίζεται η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της επιτροπής προανακριτικής εξέτασης της Novartis.

Στις επόμενες λίγες συνεδριάσεις η κυβερνητική πλειοψηφία αναμένεται να αποφανθεί επί της αρμοδιότητας και να επιστρέψει άμεσα τον φάκελο στη δικαιοσύνη.

Κατά πληροφορίες το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει συνεδρίαση την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμο και το πόρισμα το οποίο θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος. Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει σημερινό δημοσίευμα, που αφορά σε νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis.

«Τα στοιχεία που αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφορικά με τις σχέσεις που είχε αναπτύξει ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, Κώστας Φρουζής, με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ από το 2010 ως το 2014, δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας για τη διαπλοκή της συγκεκριμένης πολυεθνικής με τα δύο αυτά κόμματα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

«Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο αναφέρεται στις εκθέσεις που συνέτασσε ο ίδιος ο Κ. Φρουζής για τα πεπραγμένα του αλλά και σε αυτές της μητρικής εταιρείας στην Ελβετία που είχαν σχέση με την Ελλάδα, όλοι οι στόχοι που είχε θέσει η Novartis ως προς την τιμολόγηση των σκευασμάτων της επιτεύχθηκαν σε ποσοστό που αγγίζει το 100%!», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει:

«Κι αυτό διότι ο Κ. Φρουζής είχε καταφέρει “να προσεγγίζει κάθε βαθμίδα των Υγειονομικών Αρχών της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού”, όπως υπογράμμιζε η έκθεση των ανωτέρων του. Ή διότι, όπως ο ίδιος ο Κ. Φρουζής τόνιζε σε μία έκθεσή του για τις τιμές των φαρμάκων, “ο υπουργός Υγείας συνεχώς προσπαθεί να καθυστερήσει τις ανατιμολογήσεις”!»

«Τα στοιχεία αυτά εκθέτουν πλήρως τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.», υπογραμμίζει στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι κυβερνήσεις τους λειτουργούσαν ως εντολοδόχοι της συγκεκριμένης πολυεθνικής, γεγονός που είχε βαρύτατες συνέπειες στη δημόσια υγεία αλλά και στα δημόσια ταμεία. Οι πολίτες απαιτούν σαφείς απαντήσεις. Οι ανοησίες περί “σκευωρίας” δεν πείθουν πλέον κανέναν», σημειώνει κλείνοντας την ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments