Διεθνή

Γαλλία: Δολοφόνησαν 85χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

Γαλλία: Δολοφόνησαν 85χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος
Ως έγκλημα με αντισημιτικά κίνητρα αντιμετωπίζουν οι γαλλικές διωκτικές Αρχές τη δολοφονία.

85χρονη Εβραία δολοφονήθηκε στο Παρίσι και αποκαλύφθηκε ότι είχε επιβιώσει του Ολοκαυτώματος.

Η Μιρέιγ Νολ ζούσε μόνη και βρέθηκε νεκρή μετά την πυρκαϊά που ξέσπασε στο διαμέρισμά της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η νεκροψία έδειξε ότι το θύμα είχε δεχθεί αρκετές μαχαιριές πριν την πυρκαϊά.

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν κι αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου, ενώ δικαστικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο φόνος της γυναίκας σχετίζεται πιθανότατα με τη θρησκεία της.

Όταν ήταν παιδί το θύμα κατάφερε να γλιτώσει από τη μαζική σύλληψη, το 1942, 13.000 Γάλλων Εβραίων, οι οποίοι εκτοπίστηκαν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. 4.000 εξ’ αυτών ήσαν παιδιά, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των Γάλλων Εβραίων βρήκε τραγικό θάνατο. Μετά τον πόλεμο η Νολ εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και παντρεύτηκε έναν επιζώντα του Ολοκαυτώματος, ο οποίος πέθανε στις αρχές της προηγούμενης δεκατίας.

«Είμαστε σοκαρισμένοι», είπε ο γιος της. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπόρεσε κάποιος να σκοτώσει μια γυναίκα που δεν είχε χρήματα και ζούσε σε εργατικές κατοικίες».

Επισκεπτόμενος προχθές την Ιερουσαλήμ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν είπε ότι «είναι πιθανό» η Νολ να δολοφονήθηκε λόγω των θρησκευτικών της πιστεύω κι ότι ο φόνος της υπογραμμίζει την ανάγκη για «θεμελιώδη και μόνιμο» αγώνα κατά του αντισημιτισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments