Πολιτική

Έμμεσο μήνυμα Ερντογάν για την τύχη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Έμμεσο μήνυμα Ερντογάν για την τύχη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών
"Δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία, μετά διέφυγαν στην Ελλάδα" δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος επιστρέφοντας από τη Βάρνα.

Μήνυμα-βόμβα από τον Ταγίπ Ερντογάν για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι συνεχίζουν να κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Σε δηλώσεις του κατά την επιστροφή του από τη Σύνοδο της Βάρνας, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε έμμεσο μήνυμα ότι αν δεν πάρει πίσω τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη μια ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 δεν πρόκειται να δώσει πίσω τους Μητρετώδη και Κούκλατζη.

«Δεν είμαι υπεράνω της Δικαιοσύνης» είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία κατά τη συνάντησή του στη Βάρνα με τους Γιούνκερ και Τουσκ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Στην ευρωτουρκική σύνοδο συζητήθηκε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι συνελήφθησαν «επειδή πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν σε στρατιωτική μας περιοχή», είπε ο Ερντογάν και στη συνέχεια παρέθεσε τον διάλογο που είχε με τους ευρωπαίους ηγέτες.

«Εσείς είστε μεγάλος πρόεδρος, διασφαλίστε ότι θα τους αφήσουν ελεύθερους τους δύο στρατιωτικούς μου είπαν κι εγώ τους απάντησα πως δεν είμαι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου», τόνισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Τους εξηγήσαμε ότι το θέμα είναι στη δικαιοσύνη, τους επισκέπτονται οι οικογένειες και οι προξενικές αρχές».

Το δημοσίευμα της Χουριέτ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ – Ταγίπ Ερντογάν: Ο διάλογος για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούςΈλληνες στρατιωτικοί: Ένσταση κατά της απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισηςΠαραμένουν προφυλακισμένοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοίΕπιμένει στα περί ομηρίας ο Πάνος Καμμένος για τους Έλληνες στρατιωτικούς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments