Πολιτική

Τζανέτος Φιλιππάκος: Στην Σπάρτη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Τζανέτος Φιλιππάκος: Στην Σπάρτη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παρέστη στη Σπάρτη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου και εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην Σπάρτη, την Κυριακή 25-03-2018, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας. Ακολούθησε στη συνέχεια η Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο παρουσία των τοπικών Αρχών, ενώ τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας και Καθηγητής του Γυμνασίου Ξηροκαμπίου, Ανδρέας Μοράτος.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, Αθανάσιος Δαβάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης, Ευάγγελος Βαλιώτης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιπροσωπείες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης κ.α..

Με το πέρας της δοξολογίας, η αντιπροσωπεία των επισήμων μετέβη στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου ο κ. Φιλιππάκος κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων.

Τέλος, ο κ. Γενικός Γραμματέας παρακολούθησε την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη, από κοινού με τους υπόλοιπους επισήμους, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Φιλιππάκος, σε μήνυμα που απηύθυνε, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο, ακόμη και σήμερα. Ανήκουµε σε µια χώρα που είναι µικρή στο χώρο, αλλά απέραντη στο χρόνο. Σ΄ αυτήν τη δύσκολη στιγµή που περνά η πατρίδα µας, θα πρέπει να ανατρέξουµε και να αναβαπτιστούµε στις αξίες και στα ιδανικά του ΄21, στο «εµείς» του Μακρυγιάννη, στον πατριωτισµό και τη θυσία των αγωνιστών, να κρατήσουµε αυτά που µας ενώνουν και να αναλογιστούµε «τι χάσαµε, τι έχουµε και τι µας ̟πρέ̟πει».

Θέλω να απευθυνθώ στα παιδιά μας κυρίως, που αποτελούν τη συνέχεια και την ελπίδα αυτού του τόπου και να τους πω: “Πορευθείτε µε όραµα και στόχους στη ζωή σας, προσπαθήστε και αγωνιστείτε, µε πίστη και αρετή, για την πραγµάτωσή τους, εµπνευστείτε από τα ιδανικά του ΄21 και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισµού και της Ορθοδοξίας, για να µπορέσει πάλι, χάρη σε σας, να ξαναλάµψει το ελληνικό φως και να κερδίσουµε αυτά που µας αξίζουν”.

Χρόνια Πολλά σε όλους!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τζανέτος Φιλιππάκος: Στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Γραμματείας Γυναικών ΠΟΑΣΥ (vid)Τζανέτος Φιλιππάκος: Μήνυμα για τις εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου, στην Αρεόπολη ΜάνηςΗ Google τιμάει την 25η Μαρτίου 1821 με DoodleH στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου (pics)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments