Οικονομία

Γερμανός oικονομολόγος: «Είναι σαφές σε όλους ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται “κούρεμα”»

Γερμανός oικονομολόγος: «Είναι σαφές σε όλους ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται “κούρεμα”»
Αυτό τονίζει ο Γερμανός οικονομολόγος, Μάρτσελ Φράτσερ, διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομική Ερευνα σε συνέντευξή του στους Financial Times.

O Γερμανός οικονομολόγος, Μάρτσελ Φράτσερ, διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομική Ερευνα σε συνέντευξή του στους Financial Times, τόνισε πως: «Δεν μπορεί να έχει τέτοιο ύψος χρέους, πρέπει να ελαφρύνει το φορτίο για την Ελλάδα, ώστε να μπορέσει -αφού βγει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τώρα, τον Αύγουστο- να συνεχίσει και να προσελκύσει επενδύσεις».

Ο Μ. Φράτσερ αναφέρεται εκτενώς στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της γερμανικής οικονομίας αλλά και στους «μύθους» που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτήν, όπως ότι η χώρα αποτελεί τον superstar της Ευρώπης σε οικονομικά ζητήματα.

Σημειώνει μάλιστα ότι θα έπρεπε να γίνει κούρεμα χρεών και για τους γερμανικούς Δήμους.

«Επειδή είναι το ίδιο πρόβλημα», τονίζει ο Φράτσερ. «Είναι υπερχρεωμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν την αυτονομία ή την ικανότητα να ξοδεύουν με σύνεση, να επενδύουν στην υποδομή, να επενδύουν σε σχολεία και να κάνουν άλλα πράγματα για να βελτιώσουν την οικονομική τους βαρύτητα. Και θεωρώ ενδιαφέρον ότι μιλάμε για την Ελλάδα και για ένα κούρεμα για την Ελλάδα αλλά όχι για περικοπές εντός της Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανός οικονομολόγος: Προπαγάνδα η δήθεν πρόοδος στην Ελλάδα

Βολές Μέρκελ κατά Πούτιν και Ερντογάν

Ένας άνθρωπος του Σόιμπλε σε θέση κλειδί στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Handelsblatt: Κατά της εκταμίευσης της δόσης για την Ελλάδα θα ψηφίσει το FDP

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments