Τεχνολογία

Η NASA μας καλεί σε αποστολή που θα «αγγίξει» τον Ήλιο

Η NASA μας καλεί σε αποστολή που θα «αγγίξει» τον Ήλιο
Η NASA καλεί ανθρώπους από όλο τον κόσμο να υποβάλουν online τα ονόματά τους για να περαστούν σε μικροτσίπ που θα τοποθετηθεί στο διαστημόπλοιο της ιστορικής αποστολής Parker Solar Probe- το οποίο προορίζεται για εκτόξευση το καλοκαίρι του 2018.

Στο πλαίσιο της αποστολής της NASA, το σκάφος θα πετάξει στην ατμόσφαιρα του ήλιου, αντιμετωπίζοντας συνθήκες πολύ υψηλής θερμότητας και ακτινοβολίας, μεταφέροντας καθ’όλη τη διάρκειά της τα ονόματα των συμμετεχόντων.

«Το σκάφος αυτό θα ταξιδέψει σε μια περιοχή που η ανθρωπότητα δεν έχει εξερευνήσει ποτέ» είπε ο Τόμας Ζούρμπουχεν, associate administrator για το Science Mission Directorate στα κεντρικά της NASA στην Ουάσινγκτον. «Αυτή η αποστολή θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που οι επιστήμονες προσπαθούν να απαντήσουν εδώ και πάνω από έξι δεκαετίες».

Οι σχετικές αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές μέχρι τις 27 Απριλίου 2018, μέσω του http://go.nasa.gov/HotTicket

Το διαστημόπλοιο, που έχει το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, θα ταξιδέψει απευθείας μέσα στην ατμόσφαιρα του ήλιου, σχεδόν 4 εκατ. μίλια από την επιφάνεια του άστρου. 

Η αποστολή αναμένεται να φέρει επανάσταση όσον αφορά στις γνώσεις μας για τον ήλιο, και, για να αντέξουν τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, το σκάφος και τα όργανά του θα είναι προστατευμένα από μια ειδική ασπίδα πάχους 11 εκατοστών από σύνθετο υλικό άνθρακα. Οι ταχύτητες στις οποίες θα κινείται θα είναι τρομερά υψηλές: Στην κοντινότερη προσέγγισή του, θα κινείται με περίπου 700.000 χλμ/ ώρα.

Όσον αφορά στο όνομά του, τον Μάιο του 2017 η NASA το μετονόμασε από Solar Probe Plus σε Parker Solar Probe, προς τιμήν του αστροφυσικού Γιουτζίν Πάρκερ, του University of Chicago. Είναι η πρώτη φορά που η NASA δίνει σε σκάφος το όνομα κάποιου που βρίσκεται ακόμα εν ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

NASA: Live ο "περίπατος" δύο αστροναυτών – 6,5 ώρες εκτός διαστημικού σταθμού

NASA: Διαρροή αμμωνίας σε Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

NASA: Απροετοίμαστη η Γη σε περίπτωση πρόσκρουσης κομήτη ή αστεροειδούς

Ο κινεζικός διαστημικός σταθμός μπορεί να πέσει στη Γη την Πρωταπριλιά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments