Πολιτική

“Μύλος” με το Σκοπιανό – Οργισμένες διαψεύσεις από Αθήνα και Σκόπια

“Μύλος” με το Σκοπιανό – Οργισμένες διαψεύσεις από Αθήνα και Σκόπια
Η διάρκειας επτά ωρών τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ στη Βιέννη, υπό τον Μάθιου Νίμιτς, προκάλεσε έντονο διπλωματικό παρασκήνιο και... ανεπιθύμητες "διαρροές". Οργισμένη διάψευση από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

«Αλαλούμ» επικρατεί σχετικά με το τι ειπώθηκε στην συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ – Νίμιτς στην Αυστρία για το Σκοπιανό, και στο αν η ελληνική πλευρά έκανε υποχωρήσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Η διάρκειας επτά ωρών τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ στη Βιέννη, υπό τον Μάθιου Νίμιτς, προκάλεσε έντονο διπλωματικό παρασκήνιο και… ανεπιθύμητες «διαρροές».

Γεγονός που ανάγκασε τους κ.κ. Κοτζιά και Ντιμιτρόφ να σπεύσουν να εκδώσουν οργίλες ανακοινώσεις, διαψεύδοντας πολλά από όσα ακούστηκαν και δημοσιεύτηκαν για την ουσία των διαπραγματεύσεων Αθήνας και Σκοπίων.

Αρχικά διέρρευσε η πληροφορία ότι η πλευρά Ντιμιτρόφ δηλώνει διατεθειμένη να κάνει συνταγματικές αλλαγές.

«Ουδεμία διπλωματική ή άλλη ελληνική πηγή ισχυρίστηκε ότι η σκοπιανή πλευρά δήλωσε διατεθειμένη για ορισμένες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας. Η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί σκόπιμη προβοκάτσια από την πλευρά όποιου μέσου διακίνησε τη συγκεκριμένη πληροφορία» τόνισε σε αυστηρό τόνο το ελληνικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Από την άλλη, μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων δημοσίευσαν επίσης πληροφορίες τις οποίες μάλιστα απέδιδαν σε άτυπη ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ο ίδιος ο Νίκολα Ντιμιτρόφ λίγο αργότερα, διέψευσε ότι προχώρησε σε οποιαδήποτε άλλη άτυπη ενημέρωση πέραν της δήλωσης που έκανε μετά το τέλος του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το θέμα του ονόματος στη Βιέννη.

«Η διαδικασία έκδοσης ονόματος βρίσκεται σε μια λεπτή φάση και οι εικασίες ορισμένων μέσων ενημέρωσης προκαλούν ζημιά. Παραμένω σε όσα έχω πει στη δημόσια δήλωσή μου και πληροφορώ την κοινή γνώμη ότι δεν έχω κάνει κάποια περαιτέρω ενημέρωση» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ν.Ντιμιτρόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκοπιανό: Όλο το χρονικό από το 1991 έως σήμερα

Κοτζιάς για Σκοπιανό: «Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα»

ΝΔ για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση αποτυγχάνει και αναζητά συνενόχους

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τον Νίμιτς με πολλά αλλά (vid)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments