Τεχνολογία

Ανάνντι Γκοπάλ Τζόσι: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την 1η γυναίκα γιατρό της Ινδίας

Ανάνντι Γκοπάλ Τζόσι: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την 1η γυναίκα γιατρό της Ινδίας
Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην Ανάνντι Γκοπάλ Τζόσι.

Το τελευταίο Google Doodle γιορτάζει τα 153α γενέθλια της Anandi Gopal Joshi, της πρώτης γυναίκας γιατρού της Ινδίας.

Η Ανάνντι γεννήθηκε σε μια εποχή που οι περισσότερες γυναίκες στη χώρα της δεν έλαβαν εκπαίδευση και έτσι έφυγε για την Αμερική στην ηλικία των 18 ετών για να μελετήσει την ιατρική. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Γυναικών της Πενσυλβανίας το 1885, και έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα από την Ινδία που απέκτησε πτυχίο στη δυτική ιατρική.

Αν και πέθανε νέα, η αποφασιστικότητά της να αμφισβητήσει τα στερεότυπα και τα πολιτιστικά έθιμα των φύλων, έφερε ένα ίχνος για τις επόμενες γενιές.

Εδώ είναι πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την πρωτοπόρο ιατρό:

-Ο θάνατος του μωρού της ήταν κίνητρο για εκείνη για να μελετήσει ιατρική.-Απέτρεψε τις πολιτιστικές προσδοκίες και την κακή υγεία για να γίνει γιατρός-Έλαβε τα συγχαρητήρια της Βασίλισσας Βικτωρίας-Η ζωή της κόπηκε τραγικά-Υπάρχει ένας κρατήρας στην Αφροδίτη που πήρε το όνομά της.

*Πρωτότυπο κείμενο: independent.co.uk*Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Doodle της Google: Αφιερωμένο στην πρώτη γυναίκα γιατρό της Ινδίας, Ανάνντι Γκοπάλ ΤζόσιΗ Google τιμάει την 25η Μαρτίου 1821 με DoodleDoodle της Google: Τιμά τον αστρονόμο Γκιγιέρμο ΆροΠαγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς π: Η Google την γιορτάζει με ένα doodle (vid)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments