Οικονομία

“Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ”: Νέα τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα

“Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ”: Νέα τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα
Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτήσεις στο "Εξοικονομώ κατ' οίκον" για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Νέα τεχνικά προβλήματα παρατηρούνται από το πρωί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ. Συγκεκριμένα, μηχανικοί και ενεργειακοί επιθεωρητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σύστημα για την κατάθεση των αιτήσεων.

Η πλατφόρμα έχει ενεργοποιηθεί μόνο για τις περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα, ενώ θα απενεργοποιηθεί για τις γιορτές του Πάσχα από Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου έως και Δευτέρα 9 Απριλίου.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έκανε την ακόλουθη δήλωση: Τα προβλήματα με τη διαθεσιμότητα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του νέου εξοικονομώ και οι τεχνικές δυσκολίες στις επιβεβαιώσεις στοιχείων και ολοκλήρωσης των αιτήσεων συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα, όπως πληροφορούν το ΤΕΕ δεκάδες μηχανικοί που προσπαθούν από το πρωί να εξυπηρετήσουν τους πελάτες – εντολείς τους.

Εφιστώ την προσοχή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ζήτημα της ένταξης στο πρόγραμμα όσων προσπαθούν και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ένταξή τους. Μπορεί να υπάρξει ζήτημα νομιμότητας για όσους δεν καταφέρουν να ενταχθούν λόγω αδυναμιών του συστήματος.

Είναι αδιανόητο κάποιοι να ξεκινούν τη συμπλήρωση της αίτησης και να «κολλάει» το σύστημα ενώ κάποιοι άλλοι να εξυπηρετούνται κανονικά. Κάναμε δεκάδες προτάσεις για την καλύτερη και αρτιότερη οργάνωση της διαδικασίας αλλά δεν εισακούστηκαν. Στο σημείο που έχει φτάσει το πρόγραμμα, η μόνη λύση, πλέον, που διασφαλίζει τουλάχιστον τη νομιμότητα, είναι να ενταχθούν όλοι όσοι όσων ξεκινήσουν την αίτησή τους εντός της προθεσμίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ: Από σήμερα οι αιτήσεις για Αττική και Νότιο Αιγαίο

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: «Πράσινο φως» για 12.338 αιτήσεις

Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον: Ξεκινά το πρόγραμμα σε άλλες 6 περιφέρειες

Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον: Χρήσιμος οδηγός για τους πολίτες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments